Playboy-modell tilbake i OL

Startet karrieren med teddybjørn som 14-åring.

(Dagbladet.no): Etter OL-gullet i Aten for fire år siden bestemte amerikanske Amanda Beard seg for å kle av seg svømmedrakten. Hun satset i stedet på en modellkarriere.

Den førte henne blant annet til forsiden av magasinet Playboy i fjor sommer - angivelig for å distrahere konkurrentene (se video).
 
Samtidig startet hun svømmetrening igjen, og nå er hun kvalifisert for neste måneds OL.

- Dette er skikkelig kult. Jeg skal gi alt. Forhåpentligvis kan jeg inspirere lagkameratene mine, samtidig som de inspirerer meg. Sammen kan vi hente hjem mange medaljer, sa hun til Boston Herald etter at hun kvalifiserte seg tidligere i måneden.

14 VM- og OL-medaljer

Idrettskarrieren hennes tok voldsomt av da hun i 1996, bare 14 år gammel, sikret seg ett gull og to sølv på hjemmebane under Atlanta-OL.

Med ett var hun hele nasjonens kjæledegge - også fordi hun hadde med seg en teddybjørn til bassenget. Den tok hun fram igjen da hun kvalifiserte seg for OL i år.

Totalt har California-kvinnen tidligere sikret seg sju OL-medaljer (to gull, fire sølv og en bronse) samt sju VM-medaljer (ett gull og seks sølv).

- Er ikke noen gammel dame

Playboy-modell tilbake i OL

200 meter bryst blir regnet som hennes beste øvelse, og i tillegg vil hun sannsynligvis satse på 100 meter bryst under sommerens leker i Beijing, Kina.

- Etter lekene i Aten var jeg bare 22 år. Jeg følte at jeg hadde mye ugjort i svømmebassenget, har hun tidligere forklart for USA Today.

- Jeg er bare 26 år nå, så jeg er ikke noen gammel dame. Men når jeg vandrer rundt bassenget, føler jeg meg gammel. Caitlin Leverenz (17 år gammel lagvenninne, journ.anm.) var for eksempel bare fem år gammel da jeg deltok i 1996-OL, minner hun om.

TILBAKE I BASSENGET: Amanda Beard liker å pynte seg, sjøl i bassenget. Neglelakk er en del av antrekket. Foto: JED JACOBSOHN/AFP/SCANPIX
TILBAKE I BASSENGET: Amanda Beard liker å pynte seg, sjøl i bassenget. Neglelakk er en del av antrekket. Foto: JED JACOBSOHN/AFP/SCANPIX Vis mer
IKKE HELT SOM ANDRE: Amanda Beard slo gjennom tidlig, og har siden vunnet mye som svømmer. Så tok hun en pause fra idretten, for å satse som modell. Nå er hun tilbake i bassenget.
EKTE GULL: Amanda Beard vant gull på 200 meter bryst under OL i Aten, Hellas, for fire år siden. Til sammen har hun sju OL-medaljer. I tillegg kommer sju VM-medaljer.