Pleier formen med Vålerenga

Morten Gamst Pedersen skal fortsette Italia-oppkjøringen sammen med Vålerenga.

Ullevaal (Dagbladet): Gamsten har ikke spilt fotball siden ligaen sluttet i England for en og en halv uke siden, og trengte landskampen for å jobbe fram formen igjen.

-  For min del brukte jeg denne kampen til å restituere meg. Jeg hadde en fotballøkt i går, men før det har jeg ikke spilt fotball siden ligaen sluttet. Jeg hadde spilt fotball i 18 måneder før det igjen, og trengte å roe ned kroppen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Holder seg i Oslo

Nå har han fokus på Italiakampen 4. juni. Og han blir værende i Oslo-området.

-  Jeg skal trene med Stig Inge Bjørnebye og med Vålerenga for å få fotballtrening. Jeg er hjertelig velkommen til å trene både i Tromsø og i Vålerenga, men jeg tror jeg holder meg her nede. Jeg løper mye, men det er ikke den fysiske biten jeg konsentrer meg mest om. Det viktigste blir å jobbe med fotballformen.

40 centimeter opp

Landslagssjef Åge Hareide gav ham 90 minutter i gårsdagens kamp for at han igjen skulle bli bestevenn med ballen.

-  I første omgang var jeg litt rusten, men i 2. omgang fikk jeg vist mer, sier Blackburn-spilleren.

Men han er ikke helt fornøyd med detaljene.

-  Hvis jeg justerer dødballene mine 40 centimeter opp til Italiakampen, så går de rett i mål i stedet for at de blir stussa ut. Det er små marginer som avgjør, sier han til Dagbladet.

-  Vi var farlige på dødballer i dag, og mot Italia blir det et kjempevåpen. Vi må tørre å stresse italienerne slik vi gjorde med Costa Rica i 2. omgangen i dag. De er gode med ballen, men når vi stresser dem gjør de feil, og det er da vi får mulighetene våre, mener han.

Spiller også keeper

I går kastet han ballen knallhardt fra linja og på Frode Johnsens bakhode. Derfra bar det rett i nettmaskene.

-  Innkastene satt veldig bra i dag. Vi var farlige på innkast. Det er en av styrkene mine, jeg kaster ballen relativt rett, nesten som en corner.

Men han innrømmer gjerne at han ikke ga alt i treningsoppgjøret.

-  Til Italiakampen får vi med mange klassespillere som ikke var her i dag. I tillegg tror jeg ingen kommer til å gi 80 eller 90 prosent mot Italia. Da vil alle gi 200. Det er umulig å ikke gi alt mot Italia, konstaterer han.

Hareide eksperimenterte mye og ga Gamsten en sjanse til å vise seg fram på begge sider av banen.

-  Litt uvant å spille på høyresida slik jeg gjorde i dag. Selv om jeg helst spiller på venstresida, kan jeg spille på begge sider. Jeg har jo spilt litt på høyresida i Blackburn. Jeg spiller hvor som helst, også back eller keeper, om Åge spør.

LITT RUSTEN: Det stemte ikke helt for Morten Gamst Pedersen mot Costa Rica, men gjennom Vålerenga-treninger satser han på å komme i god form til Italia-kampen 4.