Pálssons første ord etter dramaet

- Uten dem ville jeg ikke vært i live.

HJERTESTANS: Sogndal-spilleren Emil Pálsson får livreddende førstehjelp etter å ha kollapset på banen under en kamp i OBOS-ligaen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink. Foto: Ola Skram / Porten.no / NTB
HJERTESTANS: Sogndal-spilleren Emil Pálsson får livreddende førstehjelp etter å ha kollapset på banen under en kamp i OBOS-ligaen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink. Foto: Ola Skram / Porten.no / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sogndal-spiller Emil Pálsson (28) har lagt ut en melding på sosiale medier fredag ettermiddag, der han takker for støtten og hjelpen han fikk etter at han falt om med hjertestans på Fosshaugane Campus mandag.

Han er også avbildet ved sykesenga med familien rundt seg.

- Jeg ønsker å takke veldig mange folk i dag. Først og fremst til støtteappartatet og legeteamet i Sogndal. Uten dem ville jeg ikke vært i live i dag, skriver Pálsson.

Banemannskapet var kjapt ute da islendingen falt om på banen i kampen mot Stjørdals-Blink. Siden ble han fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han etter hvert ble stabil.

- Til alle spillerne og supporterne på stadion, så vil jeg takke. Min familie, som var ved min side da jeg våknet, fløy inn fra Island. Det er uvurderlig, skriver Pálsson.

Islendingen skriver videre at han er rørt over alle meldingene han har fått fra folk over hele verden i kjølvannet av den alvorlige hendelsen.

- Det har gitt meg og min familie styrken til å se framover, skriver han.

Sogndal-lege Anders Rosø hyllet også lagarbeidet til Sogndals medisinske apparat da Dagbladet snakket med ham tidligere denne uka.

- Det handler om å ha viktig personell og viktig utstyr tilgjengelig - å ha hjertestarter på benken. Ved hjertestans og gjenoppliving er det teamarbeid som er det viktige, det er ikke meg som lege som er viktig. Du bør framheve det i en slik historie. Det er et teamarbeid, og det gjelder å ha nok hender og nok utstyr, det er alfa og omega, sa Rosø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer