Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plusjenko fikk OL-billett på bekostning av EM-deltakere

- Forbereder meg til å prestere på mitt høyeste nivå, sier 31-åringen.

 TATT MED:  Jevgenij Plusjenko fikk likevel Russlands plass i mennenes kunstløpkonkurranse i Sotsji-OL, på bekostning av de tre som deltok i EM forrige uke. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
TATT MED: Jevgenij Plusjenko fikk likevel Russlands plass i mennenes kunstløpkonkurranse i Sotsji-OL, på bekostning av de tre som deltok i EM forrige uke. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jevgenij Plusjenko fikk likevel Russlands plass i mennenes kunstløpkonkurranse i Sotsji-OL, på bekostning av de tre som deltok i EM forrige uke.

18-årige Maxim Kovtun slo Plusjenko i det russiske mesterskapet nylig, og hadde dermed OL-billetten dypt nede i lomma.

Imidlertid skuffet han stort i EM og endte på femteplass. Landsmennene Sergej Voronov og Konstantin Mensjov tok sølv og bronse.

Plusjenko stilte ikke opp i EM etter skuffelsen i det nasjonale mesterskapet, men etter Kovtuns fiasko ba veteranens trener Alexej Misjin om at Plusjenko måtte få en sjanse til å vise seg fram før OL-uttaket.

Tirsdag imponerte han da han viste programmet sitt foran utvalgte ledere i kunstløpforbundet.

- Noen av Russlands fremste eksperter så programmet og ble veldig imponert. Deretter avgjorde vi at Plusjenko skal konkurrere i OL, sa forbundets generalsekretær Valentin Pisejev.

Kovtun og Voronov er uttatt som reserver. Uttaket må godkjennes av Russlands OL-komité, men det ventes å være en formalitet.

Plusjenko vant OL-gull i 2006 og sølv både i 2002 og 2010. Nå får han sjansen til å erobre en ny medalje på hjemmebane.

- Jeg trener og forbereder meg til å prestere på mitt høyeste nivå, sa 31-åringen onsdag.

Han synes ikke synd på Kovtun. Det var ungguttens svake plassering i fjorårets VM som gjorde at Russland bare fikk en plass i OL på hjemmebane.

Håper er ikke helt ute for Kovtun. Plusjenko har gjort comeback etter å ha slitt med store ryggplager.

Lagkonkurransen avvikles før den individuelle konkurransen i OL, og dersom Plusjenko skulle skade seg kan han erstattes av en reserve.

(NTB)

Hele Norges coronakart