GULLMEDALJØR: Her sikrer Jevgenij Plusjenko seg EM-gullet i kunstløp i Sheffield i januar. For å satse videre må han operere. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
GULLMEDALJØR: Her sikrer Jevgenij Plusjenko seg EM-gullet i kunstløp i Sheffield i januar. For å satse videre må han operere. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Plusjenko må gjennom to operasjoner

Før Sotsji-OL på hjemmebane.

Den russiske kunstløpstjernen Jevgenij Plusjenko er optimistisk med tanke på OL på hjemmebane i Sotsji, men må gjennom to operasjoner for å bli skadefri.

- Jeg har vært gjennom omfattende tester på en klinikk i Tyskland, og resultatet av testene er at jeg må gjennom to operasjoner i stedet for en, for å bli kvitt de skadene jeg sliter med, forteller Plusjenko.

Han har lenge slitt med kneet, men nå er det også klart at han trenger å gjennomgå en ryggoperasjon for å kunne bli OL-klar.

- Jeg har hatt konstante smerter i ryggen gjennom hele sesongen. Det er noe jeg har måttet slite med alle de gangene jeg har vært i aksjon, sier han.

Russeren vant sin sjuende EM-tittel i Sheffield i januar. Han sier at han kommer til å la seg operere i Tyskland, for der har legene utviklet unike metoder for å lege begge skadene hans.

29-åringen sier at forskjellige leger vil behandle hver av skadene.

Plusjenko har vært verdensmester tre ganger, og han vant sølv i OL i Vancouver i 2010.

(NTB-AFP)