Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plussgrader kan ha reddet livet til Morgenstern

Kunstsnø «hard som betong».

FALT: Det var fredag at Thomas Morgenstern falt stygt i Kulm. Østerrikeren mistet trykket under den ene skien, og landet på ryggen på kulen. Deretter skle han ned hele unnarennet. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER
FALT: Det var fredag at Thomas Morgenstern falt stygt i Kulm. Østerrikeren mistet trykket under den ene skien, og landet på ryggen på kulen. Deretter skle han ned hele unnarennet. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER Vis mer

(Dagbladet): Det var fredag at Thomas Morgenstern falt stygt i Kulm. Østerrikeren mistet trykket under den ene skien, og landet på ryggen på kulen. Deretter skled han ned hele unnarennet.

Heldigvis gikk det etter forholdene bra med den tredobbelte olympiske mesteren, men nye opplysninger tilsier at hopp-esset var enda heldigere enn først antatt.

Hard kunstsnø Ifølge legene var Morgenstern heldig som ikke pådro seg alvorlige skader i nakke eller rygg etter det stygge fallet, og nå viser det seg at han også hadde været på sin side.

- Vi hadde veldig hard kunstsnø i bakken, men plussgradene hadde hjulpet til med å mye opp snøen. Det var med på å dempe fallet hans, sier renndirektør Walter Hofer til Kronen-Zeitung.

Tyske Bild beskriver snøen som «hard som betong», men at den varme temperaturen i Kulm skal ha gjort underlaget langt mer ettergivende der Morgenstern landet omlag 100 meter fra hoppkanten.

Etter alle solemerker kan han skrives ut fra sykehuset allerede i morgen.

Fredagens fall var 27-åringens andre på bare fire uker. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

- Ikke skrekken Anders Jacobsen er ikke med til Kulm i helga, men fortalte at han så fallet til Morgenstern.

HARDT: Det var vanskelig for den østerrikse hoppledelsen å se Thomas Morgensterns fall i går. Foto: EPA / EXPA / JUERGEN FEICHTER / NTB Scanpix
HARDT: Det var vanskelig for den østerrikse hoppledelsen å se Thomas Morgensterns fall i går. Foto: EPA / EXPA / JUERGEN FEICHTER / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes det bare er trist og kjedelig. Jeg håper det vil gå bra med ham, og at han kommer seg ut av sykehuset og ikke får komplikasjoner, sa Jacobsen til Dagbladet.

Det er under et år siden han selv opplevde å falle i en skiflyvningsbakke, og han har ennå ikke kommet seg hundre prosent fra skadene. Han mente at stygge fall som regel ikke gir skihoppere skrekken.

- Vi som har vært mye i hoppbakken, er vant til å se dette. Stort sett gjør det at man har veldig lyst til å komme tilbake og gjøre det enda bedre, men i noen tilfeller kan man få skrekken.

TUR: Ifølge legene hadde Morgenstern voldsomt hell som ikke pådro seg alvorlige skader i nakke eller rygg etter det stygge fallet, og nå viser det seg at han også hadde været på sin side. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER
TUR: Ifølge legene hadde Morgenstern voldsomt hell som ikke pådro seg alvorlige skader i nakke eller rygg etter det stygge fallet, og nå viser det seg at han også hadde været på sin side. Foto: EPA/EXPA/ ERICH AUER Vis mer