BLE SYKE: 20 ishockeyspillere ble plutselig syke etter en hockeykamp i helga. Illustrasjonsfoto
BLE SYKE: 20 ishockeyspillere ble plutselig syke etter en hockeykamp i helga. IllustrasjonsfotoVis mer

Forgiftet av ismaskin

Plutselig ble 20 ishockeyspillere syke. Ingen skjønte hvorfor

Det var ismaskinen som var grunnen, opplyser klubben i dag.

(Dagbladet): Det var lørdag at Överkalix møtte Haparanda på nivå to i svensk hockey - såkalt «hockeytvåan».

Det skapte full forvirring da 20 av spillerne plutselig ble syke, skriver Norrländska Socialdemokraten. Spillerne skal ha hostet og hatt problemer med luftveiene.

- Det har skjedd noe, men ingen vet hva. Men det må jo ha skjedd noe, siden så mange spillere er syke. Redningstjenesten har vært her og gått gjennom. Men for oss er det en gåte. Vi kan ikke skjønne hva som ligger bak, sier Overkalix' pressesjef Leif Stoltz til avisa.

- Ingen anelse

Rasmus Koivupalo, er kommunikasjonsansvarlig i Haparanda. Han var like rådvill da Expressen tok kontakt.

- Jeg var ikke der selv, men har ringt og hørt hva legene har sagt. De har sagt at det har skjedd en slags kjemisk inflammasjon i lungene, som gjør at det bindes væske. Spillerne har fått kortison som de må inhalere i tre til fire uker, sier han.

- Har dere fått noen indikasjon på hva som har framkalt denne reaksjonen?

- Nei, det er det som er problemet. Vi har ingen anelse. Vi har ikke merket noe i lufta. Men noe må ha vært feil i ishallen, fortsetter Koivupalo.

Ismaskinen er synderen

Tirsdag formiddag kom imidlertid svaret:

Det er ismaskinen, som kjøres på isen i hver pause, som er grunnen til reaksjonen spillerne har fått. Det opplyser Norrländska Socialdemokraten.

Kommunen og Överkalix hadde nemlig et krisemøte for å finne ut hva som var årsaken.

- Vi har konstatert med at det med stor sannsynlighet er ismaskinen som har feilet. Etter samtaler med en lege på giftsentralen, om symptomer, finnes det ikke mye annet som kan stemme. Med stor sannsynlighet var det noen gasser som har lekket ut fra den, sier Roland Lång i Överkalix til avisa.