Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig ble det skiskyting med skibytte for Thingnes Bø

Falt fra ny god plassering.

PÅ SNØRRA: Johannes Thingnes Bø falt trolig fra en svært god plass da han stupte over Jakov Fak. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK
PÅ SNØRRA: Johannes Thingnes Bø falt trolig fra en svært god plass da han stupte over Jakov Fak. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen endte på en skuffende 12. plass under gårsdagens sprint - og ønsket ikke å snakke med noen etter løpet.

I dag så det ut til at han kunne få sin revansje. Med kun én bom, og med fullt hus på siste skyting, gikk nordmannen ut kun 4,1 sekunder bak Simon Schempp.

Ga opp Ole Einar Bjørndalen gikk ut på en femteplass etter siste skyting.

Inn mot stadion var Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen samlet i en gruppe med Simon Schempp, Quentin Fillon Maillet og Michal Slesinger

På oppløpet ga nordmennene opp - og endte opp med fjerde og femteplass.

Tyske Simon Schempp ble dømt foran franske Fillon Maillet - til stor jubel fra hjemmepublikummet. Slesinger tok tredjeplassen.

Bø med fall Johannes Thingnes Bø hadde virkelig dagen i Ruhpolding i går - og gikk «sitt livs løp» på sprinten.

Også i dag startet 21-åringen bra: Han tok ledelsen inn til første skyting og skjøt fullt på første- og andre skyting.

På den tredje runden var nordmannen uheldig. Thingnes Bø lå i rygg på Jakov Fak, og da kroaten falt, så stupte 21-åringen over konkurrenten - og på snørra.

- Det var et voldsomt fall. Det er sjeldent man ser så brutale fall i et skirenn, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Med knekt ski, tok det flere sekunder før Thingnes Bø var tilbake i løypa. Men med fullt hus både på tredje og fjerde skyting var 21-åringen ordentlig inne i rennet igjen.

Til slutt ble det en tiendeplass på nordmannen - med fire fulle hus.

Etter rennet ble Thingnes Bø sendt til legen for å sjekke om han kan ha pådratt seg en hjernerystelse.

Alexander Os (15.-plass) og Henrik L'Abée-Lund (19.) fikk tre bomskudd hver, og havnet dermed et lite stykke bak de beste.