SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

Usain Bolt trener med Strømsgodset

Plutselig dukket Bolt opp på Marienlyst:
- Jeg ble ganske sjokkert

Men fotballferdighetene imponerte ikke sånn kjempestort foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Usain Bolt er en av verdens aller største idrettsstjerner. I en årrekke har han herjet på friidrettsbanen, og har elleve VM-gull og åtte OL-gull. I tillegg har han verdensrekorden på både 100 og 200 meter.

I 2017 var det imidlertid slutt. Verdensstjerna takket for seg under friidretts-VM i London. På 100 meter tok han bronse - hvorpå gullvinner Justin Gatlin satte seg på kne foran 31-åringen og hyllet ham.

Bolt er en mann som vanligvis går høyt ut, omtalte seg selv allerede under friidrettskarrieren som en god fotballspiller.

Han har flørtet med Manchester United, og i vår fikk han trene med Bundesliga-klubben Borussia Dortmund. Siste stopp er Drammen og Strømsgodset.

- Jeg ble ganske sjokkert, sier Godset-spiss Marcus Pedersen til Dagbladet.

TRENTE MED BOLT: Friidrettsstjerna Usain Bolt trente sammen med Strømsgodset i Drammen onsdag. Video: Håkon Brandsnes/DagbladetVis mer Vis mer Vis mer

Rusten?

Godset-spillerne ble relativt overrasket da en av verdens største idrettsstjerner plutselig kom inn i rommet under et møte tidligere onsdag. De var rett og slett ikke forberedt på at Usain Bolt skulle slutte seg til laget.

- Vi fikk ikke greie på det før han kom inn døra. Det var spesielt. Det var en kul greie, sier keeper Espen Bugge Pettersen til Dagbladet.

Jamaicaneren skal nå trene med drammensklubben i ei uke, og spille en treningskamp mot U19-landslaget på tirsdag.

Pettersen tror Bolt er «litt rusten».

- He-he, hva skal jeg si? Du så det kanskje selv. Han er nok litt rusten, men det er gøy å ha ham med. Jeg vil ikke si at han forsterker Godset ut fra det jeg har sett i dag, men vi får gi ham litt tid, sier Pettersen.

RUSTEN? Usain Bolt trener seg opp til en veldedighetskamp. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
RUSTEN? Usain Bolt trener seg opp til en veldedighetskamp. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Raskest

Marcus Pedersen mener også at Bolt bør få tid.

- Vi fikk ikke sett så mye av fotballferdighetene hans i dag. Det var første trening, og på kunstgress i tillegg. Vi får gi ham ei uke før vi konkluderer. Jeg synes han klarte seg greit, sier Pedersen.

<strong>OVERRASKET:</strong> Marcus Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Marcus Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men farten, fikk han en viss anelse om.

- Han er den raskeste, det er vel ikke noe å lure på. Det er moro å ha ham på feltet. Han skal trene seg opp for en fotballkamp, og det blir moro å se hvordan han er utover uka. Det er moro å ha en så stor stjerne her, sier Pedersen.

Usain Bolt driver altså og trener seg opp til en veldedighetskamp.

- Jeg er her for å komme meg i form. Jeg er veldig glad for at klubben godtok at jeg kom hit. Jeg skal gjøre mitt beste, lære litt og bli bedre, sa den jamaicanske eks-sprinteren til det relativt voksne pressekorpset som hadde møtt opp på Godsets stadion.

Leder i GodsetUnionen, Thor Arne Hanssen, synes det er moro. Og ikke minst behjelpelig i det som har vært noen tunge eliteserierunder for Godset.

- Det er ganske morsomt, det er gøy at han trener med oss. Alt med dette er positivt. Han er en av de sjukeste idrettsutøverne gjennom historien. Han har lassevis med erfaring med motgang og alt mulig, dette smitter over på spillere som trener med ham. Han er proff til fingerspissene, ellers hadde han ikke blitt så god, sier Unionen-lederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer