Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig er Brann et topplag

Feststemning da Brann slo serieleder Bodø/Glimt. Bergenserne er mot alle odds blitt et topplag.

SCORET:  Jakob Orlov scorer 1-0 mot Bodø/Glimt. Flere mål ble det ikke i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Jakob Orlov scorer 1-0 mot Bodø/Glimt. Flere mål ble det ikke i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann-Bodø/Glimt 1-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann er i siget for tiden. Bergenserne vartet opp med festfotball på årets varmeste dag, da serieleder Bodø/Glimt tok turen til humpete Brann Stadion.

Jakob Orlov har ikke vært den mest brukte spilleren hos rødtrøyene i vinter, og i serien hittil i år. Men boksspilleren, som han blir kalt, trengte bare åtte minutter på seg før han viste at han ikke har glemt gamle goalgetterferdigheter. Orlov utnyttet litt slumsete forsvarsspil, og alene med Hannes Halldorsson plasserte brannspissen ballen kaldt i mål.

Da begynte Brann-fansen å synge at "gullet skal hem".

Sjanse på sjanse
Bodø/Glimt hadde ikke en eneste avslutning på mål i første omgang. De var upresise i spillet sitt, og de gangene de kom på besøk over Branns midtbane, så stod  Vadim Demidov og Bismar Acosta og ventet på dem. I andre enden av banen var det mer underholdning.

De rød-hvite hadde fire-fem sjanser som fort kunne endt i nettet bak nordlendingenes keeper.

Branns nye publikumsyndling, costaricaneren Deyver Vega, vartet ved flere anledninger opp med storspill. I det 21. minutt holdt et av hans dribleraid på å ende i mål. Også Orlov var frempå flere ganger, og kunne fort headet ballen i mål i det 28. minutt, men en glimrende redning av islandske Halldorsson fikk avverget. Rett før pause hadde Brann sjansen til å score etter gode avslutninger av Huseklepp og Heltne Nilsen.

Brann fikk trampeklapp av hjemmepublikum til pause. Du skal ha elefanthukommelse for å huske sist det skjedde. Applausen var vel fortjent.

Litt roligere tempo
Bodø/Glimt hadde garantert fått høre et par visdomsord i garderoben. De var litt kvikkere etter pausen, og i det 68 minutt holdt toppscorer i Tippeligaen, Milan Jevtovic på å score alene med Piotr Leciejewski. Men en vakker redning av Branns polske målvakt avverget utligning.

Men Brann var også farlige. Noen minutter senere holdt Daniel Braaten på å score. Men markkryperen hans fra 16 meter strøk stangen. Ex-Vålerenga-spilleren var Branns beste.

- Jeg har ennå litt gass igjen på tanken, humret Braaten etter kampslutt.

De rød-hvite har plutselig og uventet havnet på tabelltopp etter fire serieomganger. Brann har gjennomgått en stor forandring under trener Lars Arne Nilsens ledelse. Ingen skal bli overrasket om Brann i år havner blant topp fem. 

Bodø/Glimt på sin side fikk lite til i Bergen, og spilte som et lag som kommer til å slite i nedre del av tabellen i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!