Solskjær nærmere landslagsjobben

Plutselig er Solskjær høyaktuell som landslagstrener. Det vil Kjell Inge Røkke sette en stopper for

Ole Gunnar Solskjær er NFFs norske favoritt til landslagstrenerjobben. Det misliker Kjell Inge Røkke så sterkt at han prøver å få annullert den oppsigelsesklausulen Molde-treneren har i sin kontrakt med klubben. 

UENIGE – IGJEN: Det var god stemning på «forsoningspressekonferansen» da Ole Gunnar Solskjør droppet Aston Villa i 2012. Nå er Molde-treneren og Kjell Inge Røkke uenige igjen.
<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix</span>
UENIGE – IGJEN: Det var god stemning på «forsoningspressekonferansen» da Ole Gunnar Solskjør droppet Aston Villa i 2012. Nå er Molde-treneren og Kjell Inge Røkke uenige igjen.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Jakten på Norges neste landslagstrener i fotball er i ferd med å koke ned til en historie om amerikaneren, svensken og nordmannen. Det er egentlig bare tre kandidater igjen. Og kommer nordmannen ut på topp, tyder alt på at det blir Ole Gunnar Solskjær som skal ta Norge til EM-sluttspillet 2020.

Avklaringen kan komme allerede til uka.

NORGES FOTBALLFORBUND SIER de har god tid, at prosessen som nå går inn i den tredje måneden ikke er stressende og at man fortsatt søker bredt og har samtaler med mange kandidater. Det er i beste fall et definisjonsspørsmål eller en sannhet med modifikasjoner - stryk det som ikke passer. For en ting er at det virkelig begynner å haste, en annen at det ikke er så mange kandidater igjen.

En ny Solbakken-prosess, der alt drar ut i tid fordi nestemann på lista eventuelt ikke klarer å bestemme seg, vil være en skandale.

LARS LAGERBÄCK (68) - Sveriges, Nigerias og Islands suksesstrener - er ute av sonderingene fordi langdtiskontrakten NFF ønsker ikke er forenlig med svenskens framtidsplaner. Lagerbäck kunne vært et vikaralternativer om en 2018-løsning med Ståle Solbakken hadde kommet på plass. Da FCK-treneren sa nei var det ingen grunn til fortsette samtalene.

HENNING BERG (47), spilt inn av denne spalten for en ukes tid siden, er også strøket av lista. Etter bare et halvt år i jobben kunne ikke timingen vært dårligere for Videoton-treneren. Nå er også det sporet dødt.

ERIK HAMRÉN (59), Sveriges eks-trener, har derimot ikke sagt nei. Han er arbeidsledig og veldig lysten på ny jobb. Spørsmålet er om han er riktig mann. Og fordi Norges Fotballforbund ikke bare skal ansette Norges neste landslagstrener, de skal også selge ham inn til folket, er jeg rimelig sikker på at også Hamrén er ute av finalefeltet.

KJETIL REKDAL (48), som mange har snakket om som en av tre helt naturlige norske kandidater, er ikke kontaktet i det hele tatt. Og vil heller ikke bli det.

DA STÅR VI igjen med amerikaneren Bob Bradley (58), svensken Hans Backe (64) og nordmannen Ole Gunnar Solskjær. Alle vet at Bradley har vært i Norge og snakket med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Det bare en håndfull vet er at NFF, for ikke å trå noen på tærne, har gått tjenestevei og snakket med Solskjær-representantene Jim Solbakken og Erik Flågan (advokat) om Molde-trenerens eventuelle mulighet for å kunne bli løst fra kontrakten. Og muligheten er ikke bare god, den er ett hundre prosent sikker om Ole Gunnar Solskjær kunne tenke seg å trene Norge.

I Solskjærs kontrakt med Molde FK står det svart på hvitt at han kan si ja til Norge om muligheten skulle by seg.

DA SOLSKJÆR FLØRTET med Aston Villa i mai 2012 ble Kjell Inge Røkke rasende. Det hele endte med et nei til Birmingham-klubben og en forsoningsmiddag hjemme hos milliardæren. Nå skal Moldes velgjører, som selvfølgelig er informert om interessen fra Ullevaal Stadion, ha lagt press på Ole Gunnar Solskjær for å få omgjort kontrakten. Og i går kveld (tirsdag) var det styremøte i Molde om saken.

Der står saken inntil videre.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er, med Ståle Solbakken og Henning Berg ute av bildet, den eneste gjenstående norske kandidaten. Kjetil Rekdal er jo valgt bort. Og Dag-Eilev Fagermo, som ikke kan vise til internasjonal erfaring, blir det heller ikke. Og når stemningen er at Bob Bradley sannsynligvis også går ut av samtalene fordi Los Angeles FC både frister mer og betaler mer, står vi igjen med Hans Backe som et siste alternativ.

Det betyr at Ole Gunnar Solskjær fort kan være Norges neste trener allerede over helga.

Om han selv ønsker det og Røkkes press ikke vinner denne gangen også.