VERBAL BREDSIDE: Diego Maradona blir ikke klok på argentinsk presse, som har gått fra å stemple ham som en idiot til å genierklære ham. Nå mener han det beste er om media ber spillerne hans om unnskyldning.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEV
VERBAL BREDSIDE: Diego Maradona blir ikke klok på argentinsk presse, som har gått fra å stemple ham som en idiot til å genierklære ham. Nå mener han det beste er om media ber spillerne hans om unnskyldning.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEVVis mer

- Plutselig er vi et strålende lag... de kjekkeste gutta i nabolaget

Maradona krever unnskyldning fra kritikerne.

||| (Dagbladet): Diego Maradona og Argentina er på offensiven etter en meget oppløftende VM-innledning - en innledning som har fått media til å glemme nestenkatastrofen i kvalifiseringen.

Nå prates det plutselig om at Maradona kan bli den tredje i historien til å vinne VM som både trener og spiller etter Mario Zagallo og Franz Beckenbauer.

En som imidlertid ikke har glemt hva som ble sagt og skrevet da det argentinske landslaget ikke var like på skinner som det det er nå, er «El Diez» selv.

Det irriterer han nemlig grenseløst at han har gått fra å være idioterklært til å bli hyllet som en samlende lederfigur.

- Det er ikke lett å gå fra å være ingenting hjemme i Argentina til å vinne tre kamper i VM. I oppkjøringen var vi nødt til å svelge at dere kalte oss for en katastrofe - det verste argentinske landslaget dere noensinne hadde sett, sier Maradona ifølge nyhetsbyrået AP.

- Plutselig er vi et strålende lag... de kjekkeste gutta i nabolaget! Men selv ikke det er sant, og vi er nødt til å kjempe videre.

Krever beklagelse
Nå krever Argentina-treneren en unnskyldning.

Ikke en uforbeholden en, men i det minste et solid forsøk.

KLEMMER OFTE: Diego Maradona har gjort det til en vane å klemme rundt spillerne sine. Her i omfavnelse med den største yndlingen, Lionel Messi. Foto: Bernat Armangue / AP.
KLEMMER OFTE: Diego Maradona har gjort det til en vane å klemme rundt spillerne sine. Her i omfavnelse med den største yndlingen, Lionel Messi. Foto: Bernat Armangue / AP. Vis mer

- Mange journalister burde be spillerne om unnskyldning. Jeg foreslår ikke at dere skal legge dere flate, men det hadde vært det beste og mest ærlige å gjøre, slik at vi alle kan komme bedre overens, sier han, ifølge nyhetsbyrået AP.

49-åringen hevder fortsatt, uten å nevne navn, at det er andre lag som er større VM-favoritter enn hans eget lag.

- Men vi er i stand til å utfordre dem. Spillerne mine har forstått budskapet, og vet utmerket godt hva som må til. Når man vinner gjelder det ikke å la seg rive med. Om man i stedet tar det steg for steg og byggert selvtillit, kan man komme langt.

Deler erfaringer
Maradonas forhold til spillerne har blitt trukket frem som en av årsakene til Argentinas VM-suksess. Etter kampene deler han alltid ut klemmer til hver av spillerne. Lionel Messi tar han et ekstra godt tak rundt.

I tillegg har bildene av en tøysende Maradona på treningsfeltet understreket det varme forholdet han har til sine disipler.

- Jeg har en fordel i forhold til enkelte andre trenere fordi jeg kan bidra med mye erfaring fra VM-sluttspillene jeg selv spilte i. I 1978 ble jeg vraket. Jeg har opplevd alt. Nå er jeg i stand til å ele erfaringene mine med spillerne med hele mitt hjerte og hele min sjel.