SKUFFET:  Cathrine Larsåsen fikk nelig beskjed om at hun ikke er velkommen til å trene så mye hun vil ved Olympiatoppen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKUFFET:  Cathrine Larsåsen fikk nelig beskjed om at hun ikke er velkommen til å trene så mye hun vil ved Olympiatoppen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Cathrine Larsåsen langer ut mot Olympiatoppen:

- Plutselig fikk jeg høre: «Du har vel ikke rett til å være her?»

Stavhopperen føler seg ikke velkommen.

(Dagbladet): Stavhopperen Cathrine Larsåsen (29) føler seg ikke velkommen til å trene i lokalene til Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo. Nå reagerer hun kraftig.

- Jeg har trent der i 15 år og vært en del av miljøet. Plutselig fikk jeg beskjed om at jeg ikke var ønsket, sier Larsåsen til Dagbladet.

Det var i torsdag i forrige uke at den København-bosatte friidrettskvinnen var på besøk i Oslo. Etter ei treningsøkt ble hun kontaktet av en ansatt som bemerket at stavhopperen ikke har tilgang til fasilitetene.

- Jeg var ferdig trent, blid og fornøyd. Plutselig på vei ut fikk jeg høre: «Du har vel ikke rett til å være her?». Jeg fikk beskjed om at det kunne bli en snakkis i gangene ved Olympiatoppen dersom jeg hadde tilgang til treningstudioet, sier Larsåsen.

- Hvordan reagerte du på beskjeden?

- Jeg fikk sjokk, jeg har jo vært der i 15 år. Det har vært et godt miljø og det har bygget meg opp som idrettsutøver. Jeg har snakket med Idrettsforbundet, men da fikk jeg beskjed om at Olympiatoppen hadde nye regler, sier 29-åringen.

BLE MOR: Cathrine Larsåsen ble mor i februar i fjor.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLE MOR: Cathrine Larsåsen ble mor i februar i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Skviset ut

Larsåsen har omtalt hendelsen på sin blogg tidligere i dag, der hun skriver hun måtte besøke idrettssenteret utenom timene fra 09 til 17.

- Jeg synes det er sykt. Dette har vært et fristed for å trene, selv om jeg ikke har landslagskontrakt. Som mamma kan jeg ikke alltid trene etter klokka 17. Jeg føler meg skviset ut av et miljøet som jeg har vært en del av. Alle vet hva som kreves for å komme tilbake etter et langt avbrekk. Det er forskjellsbehandling, sier Larsåsen til Dagbladet.

Stavhopperen og samboeren Morten Jensen fikk sønnen Loui i februar i fjor. Den siste sesongen har Larsåsen trent for å komme tilbake på toppnivå. Hun har blant annet representert Norge i nordisk innendørslandskamp før sommeren.

- Jeg føler jeg blir straffet fordi jeg valgte å bli mamma og ville satse videre på karrieren. Jeg synes det er trist og at folk vender meg ryggen og føler det er bremser utviklingen min, sier Larsåsen.

Oslo-kvinnen har en personlig rekord på 4,41 meter. Etter at hun ble gravid har hun stått utenfor landslaget.

- Blogginnlegget er ikke skrevet fordi jeg ønsker krig med noen. Jeg forstår bare ikke hvorfor noen vil stå i veien for satsingen min. Det er så viktig å være en del av et toppidrettsmiljø. Spesielt er det viktig da du driver med individuelle øvelser. Jeg ser ikke på meg selv som en mosjonist som står i veien for folk inne på treningssenteret. Jeg står ikke bare og ser meg selv i speilet og tar bilder. Jeg ønsker bare å trene i fred, sier Larsåsen.

TO I NM: Cathrine Larsåsen måtte ta til takke med  andrepassen under NM i friidrett i sommer.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TO I NM: Cathrine Larsåsen måtte ta til takke med andrepassen under NM i friidrett i sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Ikke nekt

Olympiatoppen har mandag ettermiddag vært i kontakt med 29-åringen.

- Her har det nok vært en språklig misforståelse, sier Hanne Haugland, Olympiatoppens coach på friidrett, til Dagbladet.

COACH: Hanne Haugland er coach ved Olympiatoppen med ansvar for friidrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
COACH: Hanne Haugland er coach ved Olympiatoppen med ansvar for friidrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere høydehopperen utdyper:

- Tingen er at utøvere som benytter treningslokalene skal ha treningskort. Larsåsen ble spurt om hun er på landslaget og det er hun ikke per i dag. Selvsagt får hun lov til å trene her da hun besøker Oslo en sjelden gang, men over lengre perioder må hun bli skrevet inn på liste som vi får fra Friidrettsforbundet. Ellers må hun gjøre som andre og betale for et treningskort. Det er noe som klubben vanligvis betaler for henne. Vi ønsker ikke framstå firkantet overfor noen. Jeg skulle ønske Cathrine tok kontakt og snakket med meg om dette tidligere, sier Haugland.

Larsåsen var ikke med til EM eller OL i sommer, men forteller til Dagbladet at hun satser mot EM neste år.

- Jeg føler fortsatt jeg har mye å gi. Det tar tid å komme tilbake etter å ha blitt mor. Formen er der, sier hun.

SAMBOERE: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SAMBOERE: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer