Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig forsvant Helland fra startoppstillingen: - Gikk meg hus forbi

Ble skadet under oppvarmingen.

LYSKESMERTER: Rosenborg- og landslagsprofilen Pål André Helland ble skadet under oppvarmingen i serieåpningen mot Odd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LYSKESMERTER: Rosenborg- og landslagsprofilen Pål André Helland ble skadet under oppvarmingen i serieåpningen mot Odd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

• Odd - Rosenborg 1-0

(Dagbladet): Pål André Helland er en av Tippeligaens aller største profiler. Poengmaskinen herjet for Rosenborg i fjor og spilte seg også inn på landslaget med sin skudd- og innleggsfot, teknikk, hurtighet og evne til å være involvert i scoringer.

I år håper den utadvendte kantspilleren å ta enda et nytt steg. Helland drømte om å innlede en ny strålende sesong med scoring, assist og seier borte mot Odd i dag.

Helland var som ventet i startelleveren og varmet opp sammen med de andre utvalgte Rosenborg-spillerne. Men da lagene kom ut av spillertunnelen, var plutselig Helland erstattet med tidligere tidligere Odd-spiller Elbasan Rashani.

Det var det ikke alle som fikk med seg.

- Hellands skade gikk meg hus forbi, sier TV 2-reporter Jon Hartvig Børrestad fra indre bane.

- Det skal ikke være snakk om en skade, men en stikkende smerte i lysken, ifølge Rosenborg-benken, sier Børrestad videre.

Odd vant Uten Helland skuffet Rosenborg mot Odd, som scoret kampens eneste mål etter 30 minutter. Bentley og Espen Ruud doblet på høyresiden, før sistnevnte slo inn foran mål.

Der ventet målfarlige Fredrik Nordkvelle, som tok et dypt løp fra midtbanen og ekspederte inn 1-0 til Odd. Etter dette skapte hjemmelaget flere gode muligheter.

Først var tidligere Odd-keeper André Hansen på bærtur mot gamle lagkamerater, men slapp så vidt med skrekken. Dernest holdt Steffen Hagen på å stupheade Ruuds innlegg i mål, men Hansen viste denne gang frem sin beste side av seg selv.

- Hagen er kanskje Tippeligaens minst målfarlige spiller, men her leverer han en meget god heading, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Til pause var stillingen 1-0. Rosenborg hevet seg mange hakk etter pause og hadde kanskje fortjent en utligning. Men Odd holdt unna og tok sin første seier over RBK på 12 år.

Les mer om kampen her.