Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikanerne uteble i Hoppuka

Plutselig forsvant hopperne fra USA

Skulle hoppe treningsomgang i Innsbruck, men dukket aldri opp.

UHELDIGE: Michael Glasder, Kevin Bickner og William Rhoads var de tre beste i det amerikanske OL-uttaket. Men til Innsbruck kom de aldri. Bildet er tatt på nyttårsaften. Foto: NTB scanpix
UHELDIGE: Michael Glasder, Kevin Bickner og William Rhoads var de tre beste i det amerikanske OL-uttaket. Men til Innsbruck kom de aldri. Bildet er tatt på nyttårsaften. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INNSBRUCK (Dagbladet): De er ikke blant de største stjernene i hoppsirkuset. Muligens er de ikke savnet i Hoppuka i det hele tatt. Men på treningen i Innsbruck i Østerrike i går skjedde det noe merkelig.

Av de 69 hopperne som skulle utfor i Bergiselbakken, var tre hoppere fra USA: Michael Glasder, Kevin Bickner og William Rhoads. De skulle starte som henholdsvis nummer 9, 16 og 29. Men en etter en dukket de ikke opp.

UTSIKT: Hopperne har god utsikt over Innsbruck når de hopper i Bergiselbakken. Men det fikk ikke amerikanerne oppleve i går. Foto: NTB scanpix
UTSIKT: Hopperne har god utsikt over Innsbruck når de hopper i Bergiselbakken. Men det fikk ikke amerikanerne oppleve i går. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hva skjer? spurte folk i bakken.

Det korte svaret er: Krøll med bagasjen.

Billige flybilletter

På grunn av det amerikanske OL-uttaket var det ikke meningen at hopperne fra USA skulle delta i Oberstdorf eller Garmish-Partenkirchen. Men til Innsbruck skulle de, og alt virket i skjønneste orden da startlista for treningsomgangen ble delt ut blant journalister i pressesenteret.

Men den gang ei. Etter det amerikanske OL-uttaket booket de tre hopperne billige flybilletter fra Salt Lake City - via Amsterdam og Paris - til Slovenia.

På plass i den slovenske hovedstaden Ljubljana oppdaget de til sin store fortvilelse at bagasjen ikke var kommet fram: Verken ski, dresser eller kofferter.

- Jeg visste det ville gå galt, sier USAs slovenske trener, Bine Norcic, til Bild. På resultatlista etter treningsomgangen sto det ganske enkelt ved siden av amerikanernes navn: DNS (did not start).

De tre hopperne er naturligvis heller ikke aktuelle til det tredje rennet i Hoppuka, som starter klokka 14.00 i dag. Som kjent må du kvalifisere deg. Det er vanskelig å gjøre fra Ljubljana når rennet går i Innsbruck.

Kraftig vind

- Planen er å delta i det siste rennet i Bischofshofen, som starter med kvalifisering 5. januar, sier trener Norcic. Kvalifiseringen så lenge ut til å bli avlyst på grunn av kraftig vind. Norcic innrømmer at dette hadde passet USA-guttene godt.

Tilstanden i amerikansk skihopping er uansett håpløs. Bare William Rhoads har for tida en plassering i verdenscupen - som nummer 40.

Alle seks nordmennene er kvalifisert til dagens renn, som sendes på NRK1 og Eurosport. Daniel-André Tande ble bestemann i kvaliken med sjuendeplass.

Knallsterkt lag

Tidligere topphopper Anders Bardal følger de to siste rennene i Hoppuka som ekspert for Eurosport.

EUROSPORT-EKSPERT: Anders Bardal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
EUROSPORT-EKSPERT: Anders Bardal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Om det norske laget sier han til Dagbladet:

- Laget er knallsterkt. Alle leverer godt, det viser lagkonkurransene. Men vi mangler eneren som kunne vært oppi der hele tida.

Han fortsetter:

- Vi har fire-fem personer som er kapabel til å være på pallen hele tida. Når det er en som ikke lykkes, er en annen kapabel til å gjøre det. Men ideelt sett hadde det vært samme person som herjet hele tida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!