Plutselig gode nok likevel?

Enda en seier til å lære av. I hvert fall for oss utenfor banen

STERK JOBB: Kaptein Marit Malm frafjord var sentral i den norske forsvarsjobben som snudde kampen mot Brasil. FOTO: NTB scanpix/Lise Aaserud.
STERK JOBB: Kaptein Marit Malm frafjord var sentral i den norske forsvarsjobben som snudde kampen mot Brasil. FOTO: NTB scanpix/Lise Aaserud. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR alt som var elendig med både trenerne og jentene på det norske håndballandslaget med ett er blitt fantastisk, er det på tide å tenke seg om. Først og fremst utenfor banen.

For dette laget drar i gang et kollektivt hysteri som gjør ellers fornuftig folk i overkant enkle. I løpet av halvannen uke er det satt spørsmålstegn ved selve tenkningen som har gitt de norske håndballjentene status som verdens beste lag.

Det viste seg å være ganske unødvendig.

FOR da det gjaldt var plutselig både alle jentene, samt Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson gode nok. For de som følger internasjonal håndball tett, kan ikke det komme som noen stor overraskelse. Styrken i denne gruppen har jo de siste årene vært evnen til å vinne de viktigste kampene. Det er derfor Norge fortsatt står som regjerende EM, VM -og OL-mester.

Og det med en økt sjanse til å vinne enda et olympisk gull.

FOR selvsagt gjør slike formidable kampvendinger som denne mot Brasil noe med en spillergruppe. Akkurat der har den beske kritikken underveis vært grei nok:

•• Med lysende unntak av Kari Aalvik Grimsbø og Linn-Kristin Riegelhuth Koren har jentene stort sett underprestert gjennom denne turneringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer