Plutselig har Deila sluttet å juble. Skottene skjønner ingenting: - Hva skjer?

Sluttet å juble etter hetsingen i Molde.

STILLE: Skottene lurer på hvorfor Ronny Deila har sluttet å juble. Nå harselerer skotske medier med Deilas stillhet. Foto: Bildemontasje NTB Scanpix / The Scottish Sun
STILLE: Skottene lurer på hvorfor Ronny Deila har sluttet å juble. Nå harselerer skotske medier med Deilas stillhet. Foto: Bildemontasje NTB Scanpix / The Scottish SunVis mer

(Dagbladet): Ronny Deila fikk raskt en høy stjerne hos Celtic-fansen etter suksessen i hjemlig serie og ikke minst hans karakteristiske jubelbrøl.

Deilas jubelrop med fansen har blitt en slager i sosiale medier under navnet «Ronny Roar» og ble faktisk tittelen på en Celtic-bok skrevet av Paul Cuddihy, som handler om Deilas første sesong i Celtic.

- Han er veldig populær hos fansen. De elsker Deilas jubelbrøl. Engasjementet og folkeligheten setter fansen stor pris på, sa BBC-journalist Chris McLaughlin til Dagbladet før Celtics møte med Molde for en drøy uke siden.

Etter tapet på Aker Stadion skjedde det imidlertid noe. Da kokte det over for Celtic-fansen.

Dagbladet var vitne til at den norske Celtic-treneren ble massivt hetset av egne fans. De skotske supporterne ble holdt tilbake av vaktene, mens de aggressivt bøyde seg mot Deila og slang løs skjellsord av verste merke.

- Go fuck yourself, ropte Celtic-fansen til Deila.

Har sluttet å juble Da Deilas elever knuste Dundee United forrige helg, uteble plutselig Deilas ikoniske jubelbrøl. Da uttalte Deila at «han ikke følte for det», men lovet at det ville komme tilbake senere.

Celtic-fansen ventet derfor forventingsfullt på å feire sammen med Deila etter gårsdagens sterke 3-1-seier i toppkamen mot Aberdeen. Men heller ikke denne gang fikk fansen oppleve fenomenet som de kaller «Ronny Roar».

- Det kommer senere. Det er enklere å gjøre det når vi spiller på bortebane, for da trenger jeg ikke å gå rundt hele stadion, forklarte Deila til klubbens egen Twitter-konto i går kveld.

Det skjedde i kjølvannet av at det haglet inn meldinger på sosiale medier hvor Celtic-fansen etterlyste Deilas velkjente jubelbrøl.

- Ingen «Ronny Roar» i dag heller? Hva er det som skjer? skriver en av supporterne.

- Få «Ronny Roar» tilbake. Vi savner det sterkt, skriver en annen.

Forsvares av Gordon Strachan Deila var på sin side opptatt av helt andre ting etter gårsdagens viktige triumf.

- Vi vet hva vi driver det. Vi får mye kritikk, men innad i klubben har vi god kontroll. Det viser vi mot Aberdeen. Det var en stor triumf, sier Deila til The Scottish Sun.

- Vi møtte et godt lag, men vant på en veldig god måte. Vi hadde mange gode angrep og spilte bra. Jeg er stolt over gutta, skryter nordmannen.

Deila får støtte av Skottlands legendariske landslagssjef, Gordon Strachan, som blant annet spilte fem sesonger i Manchester United.

- Som Celtic-trener får man høre mye rart og får mye kritikk. Det er noen som hele tiden prøver å plage deg. De må Deila bare ignorere, sier Strachan til Sky Sports.

- Presset er enormt, og det svinger voldsomt mellom kritikk og hyllest. Slik er det å være trener i Celtic. Alle har meninger om deg. Det må Deila bare bli vant til, mener den skotske landslagssjefen

ENGASJEMENT: Ronny Deila, her sammen med John Collins og John Kennedy, har vist mindre engasjement den siste tiden. Foto:
Action Images via Reuters / Graham Stuart
ENGASJEMENT: Ronny Deila, her sammen med John Collins og John Kennedy, har vist mindre engasjement den siste tiden. Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer