FULL KLININGS I LØYPA: Kristoffer Skjerping og kjæresten Miriam Bjørnsrud holdt rundt hverandre lenge, midt under fellesstarten. Twitterfoto: Esteban Guerrero
FULL KLININGS I LØYPA: Kristoffer Skjerping og kjæresten Miriam Bjørnsrud holdt rundt hverandre lenge, midt under fellesstarten. Twitterfoto: Esteban GuerreroVis mer

Sykkel-VM

Plutselig klinte den norske VM-syklisten til

- Vi fikk en gyllen mulighet.

(Dagbladet): En mobilvideo av den norske VM-syklisten Kristoffer Skjerping (24) og kjæresten Miriam Bjørnsrud (24) har spredt seg på nettet.

Midt i løypa på søndagens fellesstart fikk Skjerping øye på kjæresten. Han stoppet opp, og de to begynte å klemme og kysse i flere sekunder. Øyeblikket ble fanget opp av Twitter-brukeren Esteban Guerrero.

- Norsk kjærlighet midt i løpet, skriver han. Sekvensen forbløffet og rørte tilskuerne. Ikke minst fordi det dreide seg om langt mer enn en klem.

- Vi fikk en gyllen mulighet til å kline litt, forteller Miriam til Dagbladet.

Stolt kjæreste

Etter fellesstarten snakket alle om vinneren Peter Sagan og nærmeste utfordrer, Alexander Kristoff. Men underveis i løpet utspilte det seg en vakker kjærlighetshistorie.

Skjerping var én av sju norske hjelperyttere til Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

- Jeg hadde stått sammen med familie og bekjente. Vi var en stor gjeng som heiet på Kristoffer. Jeg var veldig stolt over å se ham kjøre VM på hjemmebane. Han ofret seg tidlig i løpet og gjorde en kjempejobb for laget, forteller kjæresten Miriam.

- Han var ferdig med jobben, og kom ganske sakte opp bakken. Jeg trodde jeg skulle få til en «high five». Men så kikket han på meg og det ble klinings. Vi hadde ikke sett hverandre på en stund. Jeg sa jeg var kjempestolt av ham. Han sa at han elsket meg tilbake. Det var skikkelig romantisk. Det føltes som om tida sto stille.

Største fan

Til Dagbladet forteller Kristoffer Skjerping at han visste at han var inne i siste del av løpet. Han fullførte aldri. Opp Laksebakken fikk han øye på Miriam som hadde hoppet over gjerdet.

- Det var en utrolig fin overraskelse, sier han.

- Løpet var ferdig for min del. Jeg hadde tid til å stå der. Det var en fantastisk opplevelse. Hun er den som heier høyest på meg. Og det går den andre veien også. Hun skjønner hvor mye det betydde for meg å sykle på hjemmebane. Det var et fint øyeblikk.

Imponert

Begge er mektig imponert over sykkel-VM i Bergen, som toppet seg med fellesstarten i går.

- Hele uka har vært sinnssyk, forteller Miriam.

- Du er ganske utladet, sier Kristoffer, som er ferdig med sesongen. Nå får han enda mer tid til kjæresten Miriam.

Også Alexander Kristoff feiret med kona Maren etter løpet i går. Dermed fikk flere av damene sitt til slutt.

TV 2 melder at 805 000 seere satt klistret til skjermen under innspurten på fellesstarten.

PAR I HJERTER: Kristoffer Skjerping og kjæresten Miriam Bjørnsrud legger ikke skjul på at de har sterke følelser for hverandre. Foto: Privat
PAR I HJERTER: Kristoffer Skjerping og kjæresten Miriam Bjørnsrud legger ikke skjul på at de har sterke følelser for hverandre. Foto: Privat Vis mer