Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juan Del Potro - Nicolas Almagro:

Plutselig knekker han sammen i tårer. Rivalen hylles for reaksjonen: - Tenk på barnet ditt

Skapte rørende scener i French Open.

KNUST: Nicolás Almagro kollapser i tårer på banen etter at kneet hans ga etter. Det hele skjedde under andre runde i en kamp mot Juan Martin Del Potro under tennisturneringen French Open. Video: Eurosport Player Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tennisstjernene Juan Martin del Potro (Argentina) og Nicolas Almagro (Spania) er kanskje to av de mest skadeforfulgte på ATP-touren.

I dag møttes de i 2. runde i French Open - og det sto omtrent skrevet i stjernene at kampen ikke skulle bli fullført.

I det tredje settet måtte Almagro gi tapt mot knesmertene - men det hele skjedde på en spesiell måte. Og etterspillet var av det helt sjeldne.

Del Potro servet på stillingen 1-1, men ingen sto klare til å returnere serven på motsatt side av nettet.

I stedet sto Almagro med bøyd nakke og holdt seg for ansiktet.

Plutselig brøt han sammen og falt ned i grusen. Over nettet kom motspiller Del Potro for å trøste.

- Tenk på familien

Oppløst i tårer gikk Almagro sammen med motstanderen av banen, i ekte sportsånd ble de sittende på sidelinja, før Almagro gikk videre inn i garderoben. Del Potro ble stående igjen som seierherre, trolig med en liten bismak etter å ha sett motstanderen gi tapt for smertene.

For Del Potro handlet det om mer enn idrett. Slik beskriver han det rørende øyeblikket.

- Jeg prøvde å finne noen gode ord for ham. Jeg ba ham om å beholde roen, om å tenke på familien og på barnet sitt. Noen ganger er det ting som betyr mer enn en tenniskamp, sier Del Potro.

Almagro er gift med Rafaela og paret fikk sønnen Nico i februar i år.

- Det er ikke lett når en venn på andre siden av nettet blir skadd og bryter sammen i gråt. Det var et dårlig øyeblikk for oss begge, men jeg ønsker ham alt vel, sier Del Potro, som endte med å vinne kampen på walkover, etter at Almagro ga seg på 6-3, 3-6,1-1.

Del Potros opptreden og medfølelse hylles av sportspresse og i sosiale medier.

- Sportsånd. Del Potro trøster Almagro som er i smerter, skriver BBC.

- Fantastisk oppførsel, skriver Eurosport.

TAKK FOR KAMPEN: Nicolas Almagro får en klem av Juan Martin Del Potro. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON
TAKK FOR KAMPEN: Nicolas Almagro får en klem av Juan Martin Del Potro. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON Vis mer

Mange skader

Historiene til Almagro og Del Potro er på mange måter veldig like. Begge var i verdenstoppen - med blant andre Roger Federer, Rafa Nadal, Andy Murray og Novak Djokovic - men begge har lidd av store skadeproblemer.

Nicola Almagro (31) var på sitt beste ranket som nummer 9 i verden i 2011 og yppet seg mot de aller største stjernene. Han har spilt seg til kvartfinaler i både Australian Open og French Open tidligere - men så kom skadene.

Både en skulderskade og kneskade har på mange måter ødelagt de siste sesongene til 31-åringen fra Murcia i Spania. Nå er han ranket som nummer 69 - og skadene forfølger ham fortsatt. Og dagens sammenbrudd viste for en gang for alle hvor frustrerende det er. Uansett, Almagro har 13 titler som ingen kan ta fra ham.

Sensasjon i 2009

Juan Martin Del Potro (28) sjokkerte en hel tennisverden da han vant US Open-finalen mot Roger Federer i 2009. På sitt beste var han ranket som nummer fire i verden i 2010 og han ble spådd å bli en framtidig verdensener.

Men så kom skadene.

Allerede i 2010 måtte han gjennom en operasjon i håndleddet og han klarte faktisk aldri å komme tilbake på samme nivå. Han har gjort comeback ved jevne mellomrom, men skadene har forfulgt ham siden, selv om det er blitt flere fine resultater i mellomtida. Blant annet tok han OL-sølv i Rio i fjor sommer.

Nå er Del Potro klar for 3. runde i French Open. Og han fikk helt sikkert flere nye fans etter dagens gest mot uheldige Almagro.

PS: Del Potro møter Andy Murray i neste runde. Tredjeseedede Stan Wawrinka er også klar for 3. runde etter seier over ukraineren Aleksander Dolgopolov. Sveitseren vant etter 6-4, 7-6 (7-5), 7-5 i tre strake sett. I neste kamp blir det møte mot italienske Fabio Fognini. Kroaten Marin Cilic, seedet som nummer sju, er også videre til 3. runde etter seier over russeren Konstantin Kravtjuk i strake sett, skriver NTB.

Foto: AP Photo/David Vincent
Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer
Foto: AP Photo/David Vincent
Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer
Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON
Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON Vis mer
Hele Norges coronakart