Kamp om WADAs troverdighet etter dopingfunn hos norsk bokser

Plutselig knockout

Ett nytt norsk OL-håp er tatt for bloddoping. Skyldes et hopp i blodprøvene til den norske toppbokseren Hadi Srour at han nettopp hadde begynt å røyke?

OFFENSIV: Bokseren Hadi Srour har kjempet mot det triste prøvesvaret sitt helt fra han i fjor høst fikk beskjed om at han hadde testet positivt på EPO. I den åpne høringen i dag gikk støttespillerne hans løs på bruken av disse testene. Her er Srour fra forspillet til en proffkamp i Tyskland. FOTO: Team Sauerland.
OFFENSIV: Bokseren Hadi Srour har kjempet mot det triste prøvesvaret sitt helt fra han i fjor høst fikk beskjed om at han hadde testet positivt på EPO. I den åpne høringen i dag gikk støttespillerne hans løs på bruken av disse testene. Her er Srour fra forspillet til en proffkamp i Tyskland. FOTO: Team Sauerland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

domsutvalgetOVEDPERSONEN i Norges andre høring om bloddopet EPO er bare 24 år, og hadde det vondt der midt i salen på Ullevaal stadion. Under forklaringen om hva som skjedde etter at han ble tatt for doping sist sommer, måtte han stoppe opp og gråte litt:

- Jeg trodde jeg hadde fått disse unormale blodverdiene fordi jeg var så godt trent, forklarte Hadi Srour om forvirringen etter beskjeden fra Antidoping Norge om at noe var fryktelig galt med den siste prøven hans.

Sannheten er ifølge dopingjegerne den stikk motsatte. De mener at Hadi Srour rett etter å ha tapt i de europeiske lekene i Hviterussland i fjor sommer, dopet seg på et kunstig hormon for å skaffe flere røde blodlegemer og en enda bedre fysikk i påvente av en proffkamp i Tyskland.

Den ulike virkelighetsforståelsen gjør saken isolert sett mer enn trist nok. Men i løpet av dagen på Ullevaal stadion ble det mye verre.

Da gikk bokserens støttespillere for knockout på hele prøvesystemet til Verdens Antidopingbyrå (WADA).

DETTE angrepet på det internasjonale testsystemet var akkurat det samme som skjedde den første gangen et norsk OL-håp ble tatt for bloddoping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer