Plutselig kommer Glimt-keeperen flyvende

- Jeg gjorde to vurderinger som var helt korrekte.

BODØ(Dagbladet): Den 33 år gamle estiske målvakten havnet i søkelyset allerede etter fire minutter i kampen mellom hans eget Bodø/Glimt og Aalesund på Aspmyra.

Han rykket utenfor 16-meteren for å rydde opp i et svakt tilbakespill, havnet i hodeduell med AaFK-spiss Leke James, vinner duellen men klarer ikke heade langt nok - og ender med å fortsette duellen langt utenfor keepers normale arbeidsområde.

Korrekt - Jeg har analysert situasjonen, og kommet til at begge duell-vurderingene jeg gjorde var korrekte. Det ble to farlige situasjoner, sant nok, men alternativene var verre. Tilbakespillet var forferdelig dårlig, sier Londak til Dagbladet.

Han fortsetter:  - Hvis jeg hadde blitt i målet, ville spissen ha kommet alene mot meg. Og hvis jeg ikke hadde forfulgt ballen etter hodeduellen, ville spilleren deres fått altfor god tid. Ved å følge etter, klarte jeg å stresse ham tilstrekkelig til at det ikke ble mål. Selv om det var nære på - det ble jo redning på strek, sier mannen med ca 160 offisielle kamper for Glimt og et tjuetalls landskamper for Estland.

Spesiell kamp Matchen på Aspmyra var svært spesiell for Londak - til tross for at han har vært Glimts førstevalg siden 2007-sesongen.  - Jeg ble skadet for åtte måneder siden, i en kamp mot Ull-Kisa. Brakk to ribbein, og fikk et skadeavbrekk som varte ut sesongen. Så for meg var dette en svært emosjonell dag. Jeg er også stolt over at jeg har klart å erobre tilbake førstekeeper-plassen, sier Londak. Han har konkurrert med både fjorårs-erstatteren, svenske Victor Noring, og Norges tidligere U21-keeper Lasse Staw, som ble hentet fra nettopp Aalesund foran denne sesongen.

- Jeg har ventet på dette i tre-fire år. Endelig er Glimt tilbake der vi hører hjemme - i Tippeligaen, sier Pavel Londak.

 I TRØBBEL:  Men Pavel Londak mener han gjorde det riktige. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Men Pavel Londak mener han gjorde det riktige. Foto: NTB Scanpix Vis mer