I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsens framtid i trondheim er uviss etter påskebråket han var involvert i i København. Foto: Ole Morten Melgård
I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsens framtid i trondheim er uviss etter påskebråket han var involvert i i København. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- Plutselig lå han der med et kne i ryggen og hodet presset ned i midtkonsollet

Nicki Billes kompis forteller om en brutal pågripelse i København.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsens skjebne i Rosenborg er fortsatt uviss, og i dag får han heller ikke lov til å være med på treninga på Lerkendal.

Litt av Rosenborgs problem er at klubben ikke har fått rede på hvorvidt Nicki Bille er formelt siktet for den politivolden han anklages for.

På grunn av anklagene står nå Nielsens venn Marc Larsen fram i danske Her & Nu for å fortelle om politivolden RBK-spissen angivelig var utsatt for natt til langfredag i København.

Pågripelsen Larsen skulle møte Nielsen utenfor utestedet PS Bar, og ankom idet Nicki Bille sparket mot et sykkelstativ i krysset der de skulle møtes. Da en politibil stoppet, skal Nielsen ha trukket seg tilbake til husveggen.

Stående der mener Larsen at Nicki Bille bare ble anholdt, uten noen form for kommunikasjon, hvorpå politibetjentene på kloss hold skal ha sprayet ham to ganger i ansiktet med pepperspray.

Da betjentene så tok et nakkegrep på Nielsen skal han ha fått problemer med å puste. Alt dette skal være dokumentert på flere mobilopptak, forteller Larsen.

Ifølge den danske avisa Ekstrabladet, som har tilgang til politidokumentene i saken, er Bille Nielsen siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

To versjoner Avisa skriver at Nielsen skal ha spyttet og snytt seg inni politibilen, og tørket av seg på setet i bilen. En politimann skal da ha dyttet ansiktet hans bort, hvorpå Nielsens reaksjon skal ha vært å bite ham i armen.

Marc Larsen har en litt annen versjon av hendelsen.

- Jeg prøvde å kikke inn i politibilen til Nicki. Han satt helt stille og rolig, alene, i baksetet. De to betjentene som hadde anholdt ham gikk rundt med lykter og kikket på sykler og en parkeringsautomat for å se etter skader, men det var ingenting som var ødelagt. Til slutt sto det åtte betjenter rundt bilen, og jeg så ikke helt nøyaktig hva det var som skjedde. Plutselig var det en betjent inni bilen, og da lå Nicki på magen i baksetet, med et kne i ryggen, og hodet presset ned i midtkonsollet mellom de to forsetene. Jeg fikk ikke det til å stemme med at han hadde sittet stille og rolig i baksetet like før, men like plutselig satt det seg inn to betjenter til og kjørte avgårde med fulle sirener, forteller Larsen til Her & Nu.

Han legger til at han gjerne vitner til fordel for vennen sin i en eventuell rettssak.

• Dagbladet har ikke fått kontakt med Nicki Bille Nielsen i dag.