Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig moro igjen

De siste dagene har Kjetil André Aamodt stadig uffet seg over hvor dårlig han kjører på ski. I går var han best av de norske. Gladest også.

LAKE LOISE (Dagbladet): -  Over all forventning, slo skikongen fast overfor Dagbladet.

Det var ikke Kjetil André Aamodt som skulle gjøre det bra i super-G-rennet i Canada. Han skulle ta det som en gjennomkjøring. Lasse Kjus derimot, skulle ta opp konkurransen med Bode Miller og Hermann Maier.

Men da Kjus hadde en dårlig dag, var plutselig Kjetil André Aamodt tilbake i verdenseliten.

Mot alle odds - 18 måneder etter det stygge beinbruddet i mars 2003 - er 33-åringen igjen en av verdens beste alpinister.

-  En opptur

-  Jeg var veldig skeptisk før start. Bedre ble det ikke da jeg så Vincent Lavoie falle stygt. Men løypa var fin, og jeg er positivt overrasket. Rennet her i Lake Louise er et langt skritt i riktig retning for meg, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

Samtidig er superalpinisten - som har vunnet flere mesterskapsmedaljer enn noen andre skiløpere - opptatt av ikke å skru forventningene i været.

-  Kan du komme på pallen denne sesongen?

-  Jeg tror det er mulig. Nå må jeg forsøke å stabilisere meg blant de femten beste.

Jeg må ta ett skritt av gangen. Men ja, det er absolutt mulig, sier Kjetil André Aamodt.

-  OL i Torino?

-  Ja, det er det jeg satser på.

Det eneste Kjetil André Aamodt mangler i medaljesamlingen, er et OL-gull i utfor. Og fortsetter han framgangen, er sjansen selvfølgelig til stede neste vinter.

-  Mye å gå på

33-åringen legger ikke skjul på at han har mye å gå på.

-  Det mangler en del på den siste finishen. Men jeg har mye å gå på, sier en smilende Aamodt.

-  Det kan bli moro framover, sier Kjetil André Aamodt.

Også Lasse Kjus er imponert over kameraten, men han er ikke spesielt fornøyd med sitt eget resultat i Lake Louise.

-  Nei, jeg hadde ikke trodd at Kjetil skulle slå meg i dag. Sjøl om jeg synes min kjøring gikk rimelig greit, var det helt klart under pari, sier Lasse Kjus.

-  Kjetil kjørte kjempebra, han er tilbake. Kjetil har vært bra i super-G på trening. Nå må han få jobbe videre og da kan han snart være tilbake på pallen. Når du kjører i fartsdisiplinene, er det viktig å føle trygghet, og det får du ved å kjøre, sier Kjus.

Suveren

Amerikaneren Bode Miller vant igjen i går. Nå har 27-åringen vunnet tre renn på rad. Storslalåm i Sölden, utfor og super-G i Lake Lousie, og leder verdenscupen overlegent.

Nordmennene gleder seg til neste helgs renn i Beaver Creek i Colerado.

Lasse Kjus er innbitt på igjen å kjempe om en plass på pallen.

Kjetil André Aamodt håper på å fortsette framgangen.

OPPTUR: Kjetil Aamodt liknet plutselig på seg selv igjen i Canada i går kveld. Han ble best av de norske, og da steg også optimismen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media