- Plutselig sa det PANG!

Byåsens håndballjenter fikk en ytterst dramatisk flyreise på vei til mesterligakamp i Ungarn i går kveld. Etter en halvtimes flyging fra Værnes, kom det beskjed om at flyet måtte nødlande. - Plutselig sa det bare pang! sier Trine Haltvik til Dagbladet.


SKREMT: Guffen flyopplevelse for Trine Haltvik og Byåsen-jentene i går kveld. I dag flyr de videre til Ukrainia.

I natt overnattet laget på SAS Radisson Hotel på Arlanda flyplass utenfor Stockholm, og det er uvisst om de fortsetter turen mot Ungarn i formiddag.

Byåsen skal etter planen møte ukrainske Motor Zaporosje i mesterligakamp i morgen, men kampen kan bli utsatt. Spillerne og ledelsen satt i møter utover kvelden og natta for å bli enige om hva de skal gjøre etter skrekkopplevelsen.

Problemer

Laget hadde chartret et eget fly fra det danske selskapet North Flying AS, og kalamitetene startet allerede før avreise fra Værnes i går formiddag.

Kort tid før avgang fikk spillerne beskjed om at flyet hadde en oljelekkasje, og at det måtte hentes en ny pakning fra Danmark.

- Dermed ble vi sittende og vente på Værnes i seks- sju timer, før vi kom av gårde ved 18.30-tida, forteller Trine Haltvik.

Men de hadde ikke vært lenge i lufta før det oppstod nye problemer.

Småhetta

- Etter at vi hadde fløyet i en halvtime hørte vi plutselig et smell. Vi så på hverandre, og lurte på hva som hadde skjedd.

- Så kom det beskjed over høyttaleren om at vi måtte nødlande på Arlanda, fordi frontruta hadde gått i stykker, sier Haltvik.

- Jeg fikk litt småhetta, men den store reaksjonen kom først da vi var nede på bakken og forsto hva som virkelig hadde skjedd, forteller hun.

- De sa om bord at det ikke var så farlig, men det var jo nifst likevel, legger hun til.

Kjempejobb

Etter landingen på Arlanda ble troppen innlosjert på SAS-hotellet på flyplassen.

Haltvik berømmer flyselskapet for en strålende håndtering av situasjonen, både om bord i flyet og i timene etterpå.

- De har gjort en kjempejobb, sier hun.

Ikke desto mindre ble det en virkelig påkjenning for Haltvik & co.

- Jeg har reist mye, men aldri opplevd noe sånt før, sier Trine Haltvik til Dagbladet.