Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nord-Irland - Norge

Plutselig skal en tenåring som ikke heter Ødegaard redde Norge

Slik reagerer Sander Berge (19) på all rosen. 

UNG OG LOVENDE: Sander Berge spiller til daglig i Genk i Belgia. Nå er han med på sin første samling med A-landslaget i London. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
UNG OG LOVENDE: Sander Berge spiller til daglig i Genk i Belgia. Nå er han med på sin første samling med A-landslaget i London. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

LONDON (Dagbladet): I begynnelsen av januar meldte Sander Berge overgang fra Vålerenga til Genk. Siden har det gått fort i svingene.

Stadig oftere kommer det rapporter om den unge nordmannen som gjør det så godt i Belgia. Til slutt ble han tatt ut på A-landslaget for første gang. Og nå er fotballekspertene nærmest samstemte:

- Berge må starte mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen søndag!

Midtbanespiller

Berge er defensiv midtbanespiller i Genk, som ligger på åttendeplass i den belgiske toppdivisjonen. Laget er også i kvartfinalen i Europa League, der de møter spanske Celta Vigo.

LÆRER OG ELEV: Sander Berge og de andre spillerne mottar instrukser fra Lars Lagerbäck på Fulhams treningsfelt i London. Foto: hans Arne Vedlog / Dagbladet   .
LÆRER OG ELEV: Sander Berge og de andre spillerne mottar instrukser fra Lars Lagerbäck på Fulhams treningsfelt i London. Foto: hans Arne Vedlog / Dagbladet . Vis mer

- Hvordan føles det å få så mye skryt?

- Å komme på landslaget og være en del av denne gruppa, er noe jeg er glad for. Det er mye læring og erfaring å hente fra dette. Jeg føler at de første dagene har gått fint. Vi har jobbet bra som gruppe og er godt forberedt til kampen, sier han.

- Sander Berge er for god til å sitte på benken, skriver Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen i dag.

- Inntrykket han har gitt på treningene her i London er så overbevisende at han ikke kan utelates fra laget som starter mot Nord-Irland i Belfast.

Berge er den yngste spilleren trener Lars Lagerbäck noen gang har tatt ut på sine landslag. Han er høy og fysisk sterk.

- Fin inngang

Vi møter ham på Pestana Hotel, vest i London. Landslaget trener på feltet til Fulham før turen går til Belfast fredag.

- Hva tenker du om utviklingen din etter at du kom til Belgia?

- Det har vært en fin inngang. Jeg har fått spille mer og mer. Det er et lag som har levert godt over tid. Jeg kjenner rollen min i laget og trives både på og utenfor banen.

Berge startet karrieren i Asker. Deretter gikk turen til Vålerenga og Genk.

APPLAUS: Sander Berge (foran) er høyt oppe etter mye godt spill for Genk i Belgia. Foto: NTB Scanpix
APPLAUS: Sander Berge (foran) er høyt oppe etter mye godt spill for Genk i Belgia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvor mye bedre er du nå sammenliknet med da du forlot Vålerenga?

- Det er vanskelig å svare på. Jeg føler jeg har tatt nye steg. Hverdagen er tøffere. Du spiller flere kamper på et høyere nivå. Både medspillere og motspillere er bedre.

1998-årgang

Berge er som Martin Ødegaard - født i 1998. De to kjenner hverandre godt fra aldersbestemte landslag. Mens Ødegaard denne gang ble utelatt fra troppen, skal Berge forsvare tenåringsæren.

- Vi er gode kamerater og kjenner hverandre godt, sier han.

Landslagets asistenttrener Per Joar Hansen så Berge i Europa League for et par uker siden. Han har fortsatt å imponere på treningene i London. Det er av vital faktor når Lagerbäck skal plukke ut en førsteellever søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media