Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Plutselig smalt det

Maren Haugli sprakk. Endte på 8.plass.

SPRAKK: Maren Haugli opplevde at det smalt da det var igjen tre runder. Skøyteløperen tror det kan ha sammenheng med sykdommen hun har slitt med i det siste. Foto: Saeed Khan / AFP.
SPRAKK: Maren Haugli opplevde at det smalt da det var igjen tre runder. Skøyteløperen tror det kan ha sammenheng med sykdommen hun har slitt med i det siste. Foto: Saeed Khan / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Martina Sablikova sørget for tsjekkisk seier på kvinnenes 3000 meter skøyter søndag.

Maren Haugli endte på 8.-plass.

- Plutselig smalt det da det var igjen tre runder. Det kan være fordi jeg har vært syk. Jeg gjorde så godt jeg kunne, men jeg ble fortere stiv enn jeg normalt blir, sa hun til NRK etter å ha gått inn til 4.10,01.

Haugli tapte sitt parløp mot Clara Hughes i tredje siste par.

- Det var et løp helt på det jevne. Jeg kan ikke deppe for mye over en slik plassering, men jeg håpet å være litt nærmere teten. Jeg tror iallfall det var en god gjennomkjøring foran 5000 meter, sa hun. Haugli var foran OL-mester Martina Sablikovas passeringer ved 200 og 600 meter, men endte til slutt nesten sju og et halvt sekund etter tsjekkeren.
Sablikova gikk i fjerde siste par, akkurat som Sven Kramer gjorde da han lørdag vant mennenes 5000 meter. Akkurat som nederlenderen leverte hun en knallsterk tid med 4.02,53.

Så ventet hun nervøst mens konkurrentene prøvde seg på tiden hennes.

Kristina Groves fra Canada åpnet knallhardt i nest siste par og var foran tidene til Sablikova, men greide ikke å holde helt ut. Hun ble også passert av parkamerat Stephanie Beckert på oppløpssiden, og det ble tysk sølv på 4.04,62.

Groves, som har norsk mor, tok bronsen med 4.04,84.

Nederlandske Ireen Wüst åpnet enda hardere i siste par og lå foran Sablikovas passeringer til to runder sto igjen, men sprakk kraftig. Hennes parkamerat Daniela Anschütz-Thoms var tre hundredeler fra å ta bronsen fra Groves, mens Wüst endte på 7.-plass.


3000-meteren ble forsinket et drøyt kvarter av problemer med preparering av isen. Ledere fra Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) diskuterte med banemannskap i OL-hallen i Richmond da isen skulle prepareres halvveis.

Det var bekymring for at isen fikk ulik kvalitet i indre og ytre bane.

(NTB)

VANT GULLET: Tsjekkiske Martina Sablikova leverte en knallsterk tid på 3000 meter, og vant gull. Foto: Matt Dunham / AP.
VANT GULLET: Tsjekkiske Martina Sablikova leverte en knallsterk tid på 3000 meter, og vant gull. Foto: Matt Dunham / AP. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!