Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig stoppet steinen ti meter for tidlig: - Det er sånt som kan skje

Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget fikk det tøft i åpningskampen mot Japan. Kampen endte med tap 6-4.

TAPTE ÅPNINGEN: Thomas Ulsrud og resten av det norske curlinglaget stilte som vanlig i fargerike bukser, men spillet de leverte i dagens åpningskamp mot Japan var mindre iøyenfallende.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAPTE ÅPNINGEN: Thomas Ulsrud og resten av det norske curlinglaget stilte som vanlig i fargerike bukser, men spillet de leverte i dagens åpningskamp mot Japan var mindre iøyenfallende. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORGE - JAPAN 4-6

GANGNEUNG/OSLO (Dagbladet): I går rundet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien av mixed double-turneringa i OL, men en fjerdeplass, og i dag var det curlingherrenes tur til å åpne ballet.

Skip Thomas Ulsrud sa mandag at han hadde fått noen tips fra mixed-duoen om isforholdene, og at han gledet seg til å komme i gang med sitt tredje OL.

Et OL som for Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petterson fikk en skuffende start. Med kronprins Haakon og idrettspresident Tom Tvedt blant tilskuerne endte åpningskampen med tap mot et godt japansk lag.

Lo på is

Selv om Norge lå bakpå hadde skip Ulsrud muligheten til å redde to poeng og ekstraomganger, men slik skulle det ikke bli. Den siste steinen til Norge stoppet lenge før boet.

Etter kampen forklarer han hva som skjedde.

- Det var noe lo eller noe sånt som lå på isen. Da stopper den 10 meter kort med en gang. Det er sånt som kan skje, sier Ulsrud, og fleiper med at det kanskje var japanerne som saboterte.

Han understreker samtidig at Norge hadde en dårlig stilling, og at han ikke var veldig optimistisk med tanke på to poeng selv om den siste steinen ikke hadde stoppet opp.

- Det måtte et lite mirakel til, sier han, og berømmer samtidig japanerne for godt spill.

Svak åpning

Norge tok et oppskriftsmessig poeng med sistestein i den første omgangen, og men en sterk dobbel takeout la Ulsrud press på japanernes skip Yusuke Morozumi allerede i den andre omgangen.

Men Morozumi svarte. Han trakk inn sin siste stein for ett poeng og uliknet.

I den tredje perioden skurret det mer for de norske gutta. Steinene skled ikke alltid dit de ville, og da Ulsrud skulle sett sin siste stein lå Japan inne med de tre beste steinene.

Den norske skipen klarte ikke å trekke sin stein nærmest, og dermed stjal Japan et viktig poeng. Det samme ble utfallet i den fjerde omgangen da Ulsrud skulle trekke en enkel stein for ett poeng, men den gled forbi den japanske steinen.

Dermed var stillingen 1-3, og Japan hadde festet et godt grep om matchen.

Norge sikret seg et poeng med en presis sistestein i den femte omgangen, men japanerne ledet med det til pause.

Godt spill av Japan

Før den siste steinen til hvert lag i sjette periode lå Norge inne med to poenggivende steiner. Ulsrud satte Norges siste stein godt, og den japanske skipen måtte trekke inn i midten av huset for å ta poeng.

Det klarte ikke Morozumi, og stillingen var 3-3 før den syvende runden.

Med den nest siste steinen i runde sju traff imidlertid Morozumi svært godt. Skipen tok ut to poenggivende norske steiner, og satte laget sitt i posisjon til å selv ta to poeng.

Ulsrud klarte ikke å svare på trekket til sin japanske motpart, og Japan gikk opp i ledelsen 5-3.

Morozumi fortsatte storspillet i runde åtte, og japanerne lå inne med tre poenggivende steiner før Ulsrud skulle avslutte runden. Den norske skipen la steinen trygt i midten av huset, og Norge reduserte Japans ledelse til 5-4 med to runder igjen.

Mot slutten av den niende runden havnet det norske laget under tidspress. Ulsrud bestemte seg etter hvert for å prøve på en dobbel takeout, men traff ikke helt og ga Japan muligheten til å ta to poeng.

Måledrama

Etter rundens siste stein var det svært jevnt mellom en japansk og to norske steiner, og det måtte måling til for å bestemme utfallet. Japan hadde uansett beste stein, men etter måling ble det klart at det bare ble ett poeng til japanerne.

Med stillingen 6-4 på vei inn i den siste runden var det norske laget avhengige av godt spill for å få noe ut av kampen. Nordmennenes nest siste stein kom idlertid bort i noe som lå på isen, og gikk ut.

Etter denne steinen gikk ut, fikk Japan en enkel oppgave med å ta ut den eneste norske steinen i huset, og fastsatte resultatet til 6-4.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!