Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plutselig var det et kjent ansikt på stadion

Leeds legger seg flate etter pappfigur-tabbe.

GIKK PÅ EN SMELL: Leeds har beklaget etter at et bilde med Osama Bin Laden dukket opp på stadion. Foto: Action Images/Ed Sykes /NTB Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Leeds har beklaget etter at et bilde med Osama Bin Laden dukket opp på stadion. Foto: Action Images/Ed Sykes /NTB Scanpix Vis mer

Coronapandemien har fått mange fotballklubber til å tenke nytt nå som det av smittevernhensyn ikke er lov med tilskuere på kamper over hele verden.

Vi har sett eksempler på at klubber har brukt sexdokker for å fylle tomme seter, mens flere klubber har benyttet seg av pappfigurer, hvor du kan få ditt eget bilde satt opp på tribunen.

Og det er ikke alltid så lett å dra kjensel på et ansikt når noen benytter muligheten til en spøk, som da noen brukte et bilde av morderen Harold Shipman, som er nokså ukjent for de fleste. Det skjedde under en rugbykamp i Australia, ifølge The Guardian.

Men det er noen ansikt som burde få alle bjeller til å ringe. Det gjelder blant annet den tidligere al-Qaida-lederen Osama bin Laden, som med sitt karakteristiske skjegg er vanskelig å ikke dra kjensel på.

Så man kan spørre seg hva som skjedde da Championship-klubben Leeds lot bildet av bin Laden passere, da fans kunne kjøpe bilder av seg selv eller kjente til å ha på tribunen på Elland Road.

Det tok ikke lang tid før et bilde av Bin Laden på tribunen spredte seg i sosiale medier - og Leeds måtte raskt ut og fjerne det. Mange trodde først at bildet var photoshoppet, da en som var plassert ved siden av bin Laden, la ut et bilde på Twitter.

«Ingenting overrasker meg lenger», skriver Top Gears Paddy McGuinness.

Ifølge BBC uttaler klubben følgende:

«Vi vil sørge for at det ikke er noen flere støtende bilder.»

Leeds har tidligere informert om at det vil være 15 000 slike bilder på de siste fem hjemmekampene. Hvert bilde koster 25 pund (rundt 300 kroner) per stykk.

Det hører med til historien at avdøde Bin Laden faktisk hevdet at han var Arsenal-supporter, noe mange også har påpekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!