Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pøbelen mot guttungen

Zlatan vs. Torres - hvem er best?

• Champions League direkte kl. 20.45: Inter - Liverpool

(Dagbladet.no): Zlatan Ibrahimovic er den største profilen på et stjernespekket Inter-lag. Fernando Torres er sesongens spissåpenbaring i Premier League.

Svensken framstilles gjerne som den arrogante rebellen. Torres som den snille guttungen.

I kveld kan duellen mellom to av verdens beste spisser avgjøre hvem som avanserer til kvartfinalen i Champions League. Med 0-2 å hente inn fra den første kampen på Anfield er Inter avhengig av at Zlatan har dagen.

Det hjelper likevel lite om Fernando Torres skaffer Livepool et bortemål.

- Jeg ville helst hatt begge på samme lag. Zlatan og Torres sammen ville vært fantastisk, bedre blir det ikke. Men det er tøft å si hvem av dem som er best, de er likestilt for meg. Men hadde jeg vært trener for et lag ville det vært en større utfordring å ha Zlatan på laget, sier sier Serie A-kommentator og «zlatanisten» i Canal Plus, Per Jarle Heggelund.

Kollega Lars Tjærnås deler Heggelunds ønske om se de to i samme drakt.

- Vi snakker om to av verdens aller beste spisser, og to spillere med så komplementære ferdigheter at det ville vært spennende å se dem sammen. De ville utfylt hverandre strålende. Men per i dag vil jeg rangere Torres som den beste av dem. Han scorer flere mål, mens Zlatan har scoret mange av sine på straffe (8). Som spiss må du finne deg i å bli vurdert etter antall scoringer, sier Tjærnås.

MÅ HA DAGEN: Zlatan Ibrahimovic fikk lite til å stemme på Anfield, og skyldte på Marco Materazzi etter 0-2-tapet. I dag må svensken hente fram sitt beste om Inter skal ha mulighet til å hente inn forspranget og avansere til kvartfinale i Champions League. Foto: AFP
MÅ HA DAGEN: Zlatan Ibrahimovic fikk lite til å stemme på Anfield, og skyldte på Marco Materazzi etter 0-2-tapet. I dag må svensken hente fram sitt beste om Inter skal ha mulighet til å hente inn forspranget og avansere til kvartfinale i Champions League. Foto: AFP Vis mer

Dagbladet.no har bedt Canal Plus-duoen vurdere hver sin spiller ut i fra seks kriterier.

Tjærnås, som har vurdert Torres, var den rauseste med terningkastene - og sikrer dermed Liverpool-spissen seieren i den uhøytidelige kåringen.

Zlatan Ibrahimovic (15 seriemål, 5 CL-mål):

(Vurdert av Heggelund)

Hurtighet: - Han har et voldsomt rykk med tanke på størrelsen (1,93 m), og kan lett drible forbi en og to motspillere i samme slengen. Zlatan er også veldig hurtig i vendingene. Jeg husker for noen år siden i Juventus, da Zlatan sprang 60 meter med ball uten at noen tok ham igjen. Han er ingen Walcott, men heller ingen Fjørtoft.

Målteft: - Er blitt bedre på det området. Tidligere var han god på å score mot de litt mindre lagene i Serie A, og scoret ikke i Champions League. Denne sesongen scorer han både mot de store lagene i Serie A, og i Champions League. Han setter som regel sjansene han får, med rutinen er han blitt kaldere foran mål. Halvparten av ligamålene er på straffespark. Han er bombesikker der, nesten på Matthew Le Tissier-nivå.

Lagspiller: - I motsetning til mange andre spisser legger Zlatan opp til mange scoringer. Er mye involvert i det oppbyggende spillet, og legger seg gjerne på venstrekanten eller høyrekanten. Dermed står han bak mange assist. Zlatan er ikke den som skal score for Inter i første rekke, det skal først og fremst Crespo, Suazo og Cruz gjøre. Zlatan kan gjøre som han vil. Mange tror at han er en arrogant spiller som bare tenker på seg selv, men han er en forbløffende god lagspiller. Jobben han gjør for laget er utrolig bra.

Teknikk: - En sekser, ferdig med det. Han har alt; mottak, dribleferdigheter, fantastisk volleyteknikk og frisparkteknikk. Enkelte teknikere kan stanses ved å gå i kroppen på dem, men det nytter ikke å gå i kroppen på Zlatan, han må nesten meies ned. Komplett teknisk, så komplett som han kan få blitt.

image: Pøbelen mot guttungen

Moral: - Den er blitt mye bedre. Han har sluttet å nesten-skalle motstanderen når han står ansikt til ansikt, selv om han var litt tilbake til gamle synder mot Parma. Da kløp han folk i kinnet og var generelt ufin. Det er slik mange nordmenn kjenner ham, men han har roet seg veldig etter at han ble pappa. Han er heller ikke en utpreget humørspiller, han gir gass selv om ting går ham imot. Før ville jeg gitt ham terningkast 1 her, men nå får han en 3\'er.

Rutine: - Har vunnet noe med hvert eneste lag han har spilt for siden han ble proff, om man ser bort fra at Juventus ble fratatt seriemesterskapet. Zlatan har også vært med på to VM-sluttspill og ett EM allerede, han har møtt de mest brutale midtstopperne.

Fysisk styrke: - Enormt sterk. Jeg skulle likt å se en skikkelig duell mellom Zlatan, Drogba og Adebayor. De er store monsterspisser som bare moser ned midtstoppere, før i tida var det motsatt. Zlatan er veldig sjelden skadet, spiller nesten alltid 90 minutter og tåler slitasjen.

Totalt: 34

Fernando Torres (19 ligamål, 3 CL-mål)

(Vurdert av Tjærnås)

Hurtighet: - Det spesielle med ham, er at han både er akselerasjonssterk og i stand til å ha høy maksfart over stor distanse. I tillegg kan han gjenta en spurt med tilnærmet maksfart ganske raskt etter den forrige. Det gjør Torres så spesielt farlig. Han er også nesten like hurtig med ballen i beina som uten.

Målteft: - Den er enorm. Han er i stand til å skaffe målsjanser nærmest på egenhånd også. Skal jeg dra fram et lite minus, så kommer målene han scorer på samme måte. Som regel skjer det når han er rettvendt aleine med keeper, enten han har dratt seg fri sjøl eller blitt spilt gjennom. Det er ikke så ofte du ser ham heade et innlegg i mål. Men bunnlinja handler uansett om antall scoringer, manager og fans gir blanke i om de kommer på den ene eller andre måten.

Teknikk: - I rein ballbehandling imponerer Zlatan mer fordi det han driver med så spektakulært. Men for meg handler teknikk om funksjonalitet, det skal være nyttig for laget og for seg selv. Der er Torres strålende. Han er best på å vende vekk motstandere, med mottak og rykk i samme bevegelse. Ballføringen er ekstremt bra, han løper fort med ballen under kontroll. Et par andre ting er han mindre god på enn de andre tingene: Hodespill og pasningsspill.

Lagspiller: - Han har tilpasset seg medspillere og motspillere mye fortere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har sett på Torres som en individualist, avslutter og målscorer i større grad enn en lagspiller. Det gjør jeg ennå, men med frispillinga av Gerrard i helga så vi at han i ferd med å legge enda en dimensjon til spillet sitt. Torres er primært en spiller nummer 9, mens Zlatan er en blanding av nummer 9 og 10, både avslutter og playmaker.

Moral: - Det er jeg minst sikker på, da må du nesten kjenne ham litt personlig. Men av det jeg ser og tror, har han høy moral. Torres presterer stabilt bra, også i kamper hvor medspillerne er dårlige. I enkelte kamper har han vist tegn på skyhøy moral, og nærmest holdt Liverpool inne i kamper aleine. Han har ingen drittsekktendenser eller primadonnanykker.

Fysisk styrke: - I rein duellkraft kan han utvikles enda mer. Du vinner eller taper dueller ut fra tre kriterier. Det ene handler om rein fysisk kraft, det andre situasjonsoppfattelse, og det tredje teknikk. Når Torres vinner dueller, er det mer på grunn av de to siste enn de to første. Han vil sikkert jobbe med å utvikle nærkampstyrken sin. Samtidig er det interessant om det er lurt å gjøre det, eller om det er best å gi f***. Han må ikke bli for stor og tung. Torres har uansett et lavt tyngepunkt som kompenserer for manglende Heman-utseende.

Rutine: - I forhold til alder er den høy, han har spilt på toppnivå lenge, i to gode ligaer og på gode lag. Han har spilt landskamper og internasjonale mesterskap, men har ennå ikke vunnet noe som er viktig å vinne.

Totalt: 37

• Din mening: Hvilken spiller ville du helst hatt på laget ditt, Zlatan eller Torres?

<B>TORPEDERER INTERS CL-DRØM?:</B> Liverpool får nesten garantert kontringsmuligheter mot Inter i kveld. Det passer Fernando Torres ypperlig.
ZLATANIST:</B> Serie A-kommentator Per-Jarle Heggelund.
RANGERER TORRES HØYEST:</B> Men Lars Tjærnås understreker at både Zlatan og Torres tilhører den absolutte spisseliten i verden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media