Ole Gunnar Solskjær

Pochettino er 450 millioner dyrere og ti poeng dårligere enn Solskjær

13 seire, to uavgjort og ett tap i Europa er Ole Gunnar Solskjærs trekk på veien til fast jobb. Det setter Manchester United sjakk matt.

DET GÅR EN VEI: Og det er opp. Ole Gunnar Solskjær fortsetter å gjører alt riktig selv om Manchester United ikke spilte noen god kamp mot Southampton. Men de kjempet seg tilbake og vant. Det er det som begyr noe i jakten på topp fire og den faste jobben som manager. Foto: Matt West BPI/REX/SHUTTERSTOCK
DET GÅR EN VEI: Og det er opp. Ole Gunnar Solskjær fortsetter å gjører alt riktig selv om Manchester United ikke spilte noen god kamp mot Southampton. Men de kjempet seg tilbake og vant. Det er det som begyr noe i jakten på topp fire og den faste jobben som manager. Foto: Matt West BPI/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United-Southampton 3–2 (0–1)

DA ALT HANDLET om å redde stumpene og ingen trodde det som har skjedd skulle være mulig med en uerfaren kar fra Norge, handlet Manchester Uniteds neste manager om Zinedine Zidane og Mauricio Pochettino. Førstnevnte fordi han ikke trenger noen introduksjon, han er Zizou, en mann alle storklubber på managerjakt kan tenke seg.

Pochettino for alt han har gjort med Tottenham.

ZINEDINE ZIDANE VET ikke hva han vil gjøre med livet sitt etter sjokk-exiten fra Real Madrid, og kan trene det laget han ønsker uten å bli kjøpt fri for store penger. Mauricio Pochettino, under kontrakt med Tottenham, spekuleres å koste 450 millioner kroner. I desember var selvfølgelig begge to meget heite kandidater, i begynnelsen av mars ikke like mye.

Grunnen til det er Ole Gunnar Solskjær.

Og tallene16-13-2-1.

SAKTE, MEN SIKKERT har den ene kritikeren etter den andre senket guarden, tatt inn over seg at Ole Gunnar Solskjær er i besittelse av mer enn et vennlig ansikt og en legendarisk klubbhistorie, og innsett at mannen med åtte mislykkede måneder i Cardiff og tre trofeer i Norge faktisk er i stand til å lede en av verdens største fotballklubber, Manchester United.

Den siste er Peter Schmeichel, keeperen og lagkameraten fra det glade 90-tallet.

Andreomgangen mot Liverpool (0-0), da United hadde mistet tre og en halv mann til pause (Marcus Rashford måtte fullføre kampen selv om han var skadet), overbeviste dansken.

DET GLEMMES GJERNE fort i fotball. Spesielt når man mener å sitte med svaret og vil at kartet skal stemme med terrenget. Har man bestemt seg for at noe er feil, slik de fleste og mest kategoriske ekspertene valgte å se på Manchester Uniteds videreføring av manageransvaret i desember, sitter en innrømmelse langt inne. Så da Manchester United 1) spilte 2–2 mot Burnley (Solskjærs første poengtap i kamp ni, to av dem cupkamper), og 2) tapte 0–2 for Paris Saint-Germain (Solskjærs første tap i kamp 12), var på mange måter bekreftelsen der.

Ole Gunnar Solskjær håndterer ikke presset.

Ole Gunnar Solskjær er taktisk begrenset.

Ole Gunnar Solskjær har ikke fingerspissfølelsen, og gjør feil vurderinger og valg (spillerbytter) underveis i kampene.

PÅ DEN BLÅ siden av Manchester utfører Pep Guardiola sitt virke i Manchester City. Han blir gjerne omtalt som verdens beste trener/manager. Sannsynligvis er han det også. På de snart tre åra han har vært der har det skjedd mye godt med City. Men det skjedde ikke over natta selv om mannskapet og klubben han arvet etter Manuel Pellegrini var i mye bedre stand enn det desillusjonerte kaoset Ole Gunnar Solskjær overtok etter José Mourinho.

Det tok et år på Etihad.

Det er veldig mye mer enn de elleve ukene 20LEGEND har hatt til rådighet på Old Trafford.

ETTER 17 SERIERUNDER, da Ole Gunnar Solskjær kom til Manchester United som 2018s desidert største sjokknyhet i internasjonal fotball, så Premier League-tabellen slik ut, målforskjellen i parentes:

 • 1 Liverpool 45 (+30)
 • 2 Manchester City 44 (+38)
 • 3 Tottenham 39 (+15)
 • 4 Chelsea 37 (+21)
 • 5 Arsenal 34 (+14)
 • 6 Manchester United 26 (0)

TOLV RUNDER SENERE, med Chelsea to og Liverpool en kamp mindre spilt, ser det slik ut:

 • 1 Manchester City 71 (+56)
 • 2 Liverpool 69 (+49)
 • 3 Tottenham 61 (+26)
 • 4 Manchester United 58 (+20)
 • 5 Arsenal 57 (+22)
 • 6 Chelsea 53 (+18)

LAGER MAN EN Ole Gunnar Solskjær-tabell av det som har skjedd siden nordmannen overtok for José Mourinho, riktignok før Chelsea møter Fulham og Liverpool drar til Everton på Goodison Park i morgen (søndag), ser man forandringen og utviklingen (nå med poengene United har tatt igjen på topp seks lagene i parentes).

Samtidig ser man hvorfor Manchester Uniteds styre ikke kommer utenom vikaren når den neste manageren skal ansettes på fast basis.

 • Manchester United 32
 • Manchester City 27 (5)
 • Liverpool 24 (8)
 • Arsenal 23 (9)
 • Tottenham 22 (10)
 • Chelsea 16 (16)

MANCHESTER UNITED SPILTE ingen stor kamp mot Southampton. Men de kom tilbake fra 0-1, tok seg sammen på 2–2 og vant 3–2 i det 89. minutt. Det forteller mye om karakter og vilje. Det forteller alt om troen på det Ole Gunnar Solskjær står for og driver med. Men viktigst er det du ser på tabellen, fjerdeplassen med bare tre poeng opp til tredjeplassen.

16. desember var det utopi for klubben og fansen.

2. mars er det ikke bare mulig. Hvis United ikke er topp fire i mai vil det være en stor skuffelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer