SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Pochettino hadde en helt annen følelse etter møtet med Solskjær enn mot Mourinho

Sist klubbene møttes i ligaen, vant Tottenham 3-0 over Manchester United. Likevel var Mauricio Pochettino mer fornøyd etter gårsdagens tap.

LONDON (Dagbladet): Tottenham slo Manchester United 3-0 på Old Trafford tidligere i sesongen, og i oppgjøret på Wembley forrige sesong endte det med 2-0-seier til de liljehvite.

Spurs-manager Mauricio Pochettino hadde dermed et godt overtak på forgjenger José Mourinho i de siste to innbyrdes oppgjørene i ligaen. Etter gårsdagens tap kan argentineren skylde på David de Gea og ikke gode nok avslutninger for at det ble tap på Wembley.

På pressekonferansen etter tapet stilte Dagbladet Mauricio Pochettino følgende spørsmål:

- Hva er den største forskjellen på Manchester United i dag og under José Mourinho?

- For å være ærlig, da vi spilte der, så syns jeg de var veldig gode, og så kan jeg ikke snakke om en annen periode under Mourinho, jeg kan bare snakke om Manchester Uniteds forestilling i dag. Som jeg sa tidligere, følelsene mine er fullstendig annerledes. I dag er jeg glad etter tapet, men jeg var ikke fornøyd med det laget leverte da vi vant 3-0 der borte, svarer Pochettino, før han fortsetter:

- Vi snakker her om lag som Manchester United, som har en fantastisk tropp. På benken har de spillere som Lukaku og Alexis (Sanchez, journ.anm.), hvis du vil snakke om kvaliteten på troppen, så er den fantastisk.

- Selvfølgelig er ikke det viktig for meg. Det er viktig å være fokusert på laget mitt og i dag gjorde vi alt for å vinne, men når alt kommer til alt så er det fotball og noen ganger fortjener du ikke så mye, men du vinner likevel. Vi er skuffet over resultatet, men vi er fornøyde med forestillingen, for vi forsøkte, sier Pochettino videre.

Dominerte

Og det var kanskje ikke så rart, for Tottenham gjorde stort sett alt bortsett fra å score i den andre omgangen. De Gea ble til tider skutt i senk, og hadde totalt elleve redninger i kampen.

- Jeg er så glad for denne forestillingen. Jeg syns vi var så gode i den andre omgangen. Vi skapte nok sjanser til å score mål og vinne kampen. De Gea hadde elleve redninger som gjorde ham til kampens beste spiller til slutt. Jeg mener det er en av de beste forestillingen vi har spilt i mine 4,5 år her i Tottenham, sier Pochettino.

Før kampen var det mye fokus på at det var en kamp mellom to managere som blir sterkt linket til den permanente Manchester United-jobben. Pochettino ville ikke diskutere Solskjærs taktiske inngang til kampen i så måte.

- Jeg vil ikke snakke om det. I dag spilte Tottenham mot Manchester United, sier Pochettino, før VGs reporter forsøkte å få argentineren til å snakke om Uniteds taktikk.

- Jeg vil ikke snakke om taktikk. Jeg syns ikke det er etisk å snakke om det han eller jeg gjør. Du kan bare snakke om kampen, svarte Pochettino, før han gjentok litt av det han allerede hadde sagt om at Spurs dominerte kampen.

- Det var en kamp mellom Tottenham og Manchester United, for hvis ikke, så må vi spille mot hverandre én mot én på banen (han og Solskjær, journ.anm.) og i neste kamp mot lag som Fulham og Ranieri og deretter Sarri (Chelseas manager, journ.anm.) osv. Kom igjen, det er fotball. Og det handler alltid om kvaliteter, sa Pochettino videre.

Handlet om poeng

Ole Gunnar Solskjær svarte slik da han fikk spørsmål i samme gate på pressekonferansen etter kampen:

- Denne kampen handlet ikke om meg og ham. Dere gjorde det til det (pressen, journ.anm.). Det handlet om tre poeng. Vi måtte slå dem i dag om vi skulle ha en sjanse å ta dem igjen. Nå har vi en sjanse, sier Solskjær, vel vitende om at det tilspisser seg i kampen om topp 4-plasseringene i Premier League, hvor det skiller sju poeng mellom Manchester United og Tottenham, med Arsenal på lik poengsum som United og Chelsea poenget bak Spurs.

45-åringen ville heller ikke spekulere i om mulighetene for at han får jobben på permanent basis har blitt større etter den store seieren over en topp-rival.

- Jeg gjør bare jobben min hver dag til kontrakten går ut, i slutten av juni, tror jeg. Jeg skal ha en ferie da, så jeg tenker overhodet ikke på det, sier Solskjær.

Manchester United møter Brighton hjemme i neste kamp førstkommende lørdag, mens Tottenham skal besøke Fulham borte.