Pochettino holder kortene tett til brystet: - Det er ikke lett

Tottenham-manageren har en vanskelig oppgave når han skal ta ut laget mot Liverpool i Champions League-finalen.

I GODT HUMØR: Mauricio Pochettino møtte pressen på Wanda Metropolitano i Madrid. Foto: Stuart Franklin/UEFA via AP/NTB Scanpix
I GODT HUMØR: Mauricio Pochettino møtte pressen på Wanda Metropolitano i Madrid. Foto: Stuart Franklin/UEFA via AP/NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool spilles 21.00 lørdag (TV 2)

MADRID (Dagbladet): Tottenham-manager Mauricio Pochettino møtte pressen noen få timer etter Jürgen Klopp.

Argentineren holder fortsatt kortene tett til brystet når det gjelder hvem som starter i Champions League-finalen mot Liverpool lørdag kveld.

Før en reporter rakk å spørre om Pochettino har bestemt seg for hvilket lag han kommer til å stille med i Madrid, og om Harry Kane kommer til å starte kampen eller ikke, kom det kontant:

- Nei. Nei.

- Jeg har sagt tidligere at spillerne ikke vet. Vi har en trening nå, så vil vi bestemme oss etterpå, sier Pochettino, som ikke vil lette på sløret angående Harry Kane.

- Det er normalt at dere spør meg. Det er kanskje vanskelig for dere å sette dere inn i vårt ståsted, fra forskjellige treneres ståsted. Det er normalt, det er ikke lett. Det blir ikke lett å ta avgjørelsen i morgen, sier Pochettino.

En annen reporter bemerket at Pochettino virker tynnere, noe som fikk Spurs-manageren til å reise seg opp og posere for kameraene.

- Det er fortsatt det samme, sier han til latter fra salen etter poseringen.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

- Utrolig reise

- Jeg er nervøs nå, sier han til sidemannen på podiet, før han svarer på det originale spørsmålet om hvordan reisen til finalen har vært, etter at London-laget slo ut Ajax i semifinalen.

- Vi begynte å tenke på finalen etter Everton-kampen. Vi var så fokuserte etter Ajax-kampen, for å avslutte ligaen så bra som mulig, å bli blant topp 4. Etter å ha gitt spillerne to dager fri, husker jeg vi startet forberedelsene mot finalen, sier han.

- Reisen har vært utrolig. Jeg føler meg så stolt, for de var utrolig åpne for å jobbe og akseptere alt vi krevde fra dem. Vi er så klare, vi er forberedt. I morgen gjelder det å konkurrere, å løpe, å nyte. Vi har ambisjoner om å vinne, så fort du kommer til finalen, handler det om å vinne. Vi stoler på oss selv, sier Tottenham-manageren og fortsetter:

- Vi respekterer motstanderen vår, for de er et fantastisk lag. Bortsett fra Manchester City er de det beste laget i England. For ett år siden var de i finalen og Jürgen Klopp og laget fortjener skryt, det samme gjør støtteapparatet og spillerne. Morgendagen handler om å nyte det og forsøke å vinne. Vi vil skrive historie og i morgen handler det om å vinne, og vi vet godt hva vi må gjøre.

Han påpeker at spillerne må glemme at det er «en milliard mennesker som ser på», og fokusere på seg selv og jobben sin - rett og slett spille med frihet.

- Vanskeligste er foran oss

Pochettino hadde med seg keeper Hugo Lloris og midtbanespiller Harry Winks på podiet. Franskmannen sier at han føler seg privilegert.

- Det er et privilegium å være en del av dette suksessfulle laget. Å vinne VM med landet mitt var en fantastisk prestasjon, men det ville ikke vært mulig uten av lagkameratene mine, sier Lloris og fortsetter:

- Jeg føler meg privilegert, men den vanskeligste er foran oss. Vi vil gjøre alt som er mulig for å vinne, for å sette vårt stempel på Champions League-historien, og det er det vi ønsker å gjøre, sier Lloris, som fikk de fleste spørsmålene.

Harry Winks er på sin side tilbake fra skade, og ser selvfølgelig fram til en stor kveld på Wanda Metropolitano.

- Det kommer til å være en spesiell og emosjonell kveld for alle, sier Harry Winks.