Tottenham-manageren: Om en spiller vil forlate klubben, hvorfor skal vi stoppe ham?

Pochettino: Kan ikke tvinge Kane til å bli i klubben

Trofeer er det viktigste for at jeg skal bli her, sier stjernespissen selv.

MÅLGARANTIST: Harry Kane står med 18 ligamål til nå i årets sesong. Foto: Reuters/Paul Childs
MÅLGARANTIST: Harry Kane står med 18 ligamål til nå i årets sesong. Foto: Reuters/Paul ChildsVis mer

Tottenham-manager Mauricio Pochettino sier de ikke kan tvinge Harry Kane til å bli værende i klubben dersom spissen ønsker seg bort.

London-klubbens stjernespiss beviste nok en gang sin verdi for klubben da han scoret to ganger i FA-cupseieren mot AFC Wimbledon nylig.

Etter kampen ble Pochettino spurt om Kane kan bli lokket vekk fra Tottenham.

- Harry er så spesiell fordi han elsker Tottenham og alltid har vært i klubben. Men vi må være smarte, for spilleren må ønske å være her. Du kan ikke tvinge en spiller til å bli i klubben, sa den argentinske manageren i kjølvannet av at Philippe Coutinho fikk presset gjennom en overgang fra Liverpool til Barcelona.

- Vår jobb er å arbeide sammen og forsøke å oppnå alt vi ønsker som klubb. Jeg fortalte ham (Kane) at kun et fåtall spillere tilbringer hele sin karriere i én klubb.

Hovedpersonen selv, Kane, sier trofeer er det viktigste som kan få han til å bli i klubben.

- Vi ønsker å vinne titler, så det er målet. Så lenge klubben gjør det er jeg lykkelig her, sier Kane på spørsmål om hva klubben må gjøre for å holde på han.

- Hvis en spiller ønsker å forlate klubben, hvorfor skal man stoppe han? Spilleren kommer ikke til å være i klubben, han kommer ikke til å spille hver kamp, han kommer ikke til å spille med hjertet, sier spissen.

Real Madrid-trener Zinédine Zidane omtalte Kane som «en komplett spiller» før lagene møttes i mesterligaen i oktober.

- Liverpool er blant de beste klubbene i verden, men se når Coutinho eller en spiller som ham ønsker å forlate klubben. Jeg tror Liverpool ønsket å beholde ham, men det er vanskelig. Se hva som skjedde med Cristiano Ronaldo i Manchester United, Zidane i Juventus og Luis Figo i Barcelona, sa Pochettino.

(NTB)