Pochettino med brutale finale-forberedelser

Tottenham gjennomførte en mental treningsøkt utenom det vanlige.

FINALE-KLAR: Mauricio Pochettino har gjort sine siste forberedelser til finalen på en unik måte. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB Scanpix
FINALE-KLAR: Mauricio Pochettino har gjort sine siste forberedelser til finalen på en unik måte. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB ScanpixVis mer
  • Tottenham - Liverpool spilles 21.00 i kveld (TV 2 og Viasat 4)

Det nærmer seg Champions League-finale med stormskritt, og om ikke mange timene får vi vite hvem som er årets vinner. Det er altså Tottenham som står på den ene banehalvdelen mot Liverpool på den andre banehalvdelen.

Begge lagene står uten trofé de siste åra, men i dag kan ett av lagene smykke seg med en Champions League-medalje.

Og for å klare nettopp det har Mauricio Pochettino forberedt Tottenham på en litt spesiell måte.

Brutale øvelser

For The Guardian skriver i dag at Pochettino hadde ei mental treningsøkt med laget forrige uke. Der møtte spillerne på noen tøffe utfordringer.

Først skulle Harry Kane og Spurs-spillerne ha en pilspiss mot strupen, og knekke den ved hjelp av å løpe mot pila som var festa på en vegg.

- Det viktigste er å lære hvordan man kan forberede sitt hode. Å være fokusert og proaktiv. Det er nøkkelen i fotball, sier Pochettino om øvelsen.

Dette med å knekke pila gjorde spillerne én og én, og det var mer i vente for spillerne. De måtte også gå på glødende kull, skriver The Guardian.

Det var derimot ikke bare spillerne som måtte gå barfota på kullet. Også Pochettino selv og hans trenerteam måtte også gjennom utfordringa.

SE TV: Stemninga sto i taket blant Liverpool-supporterne på Youngstorget i Oslo da Mohamed Salah satte 0-1 på straffespark etter bare to minutter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Dette er visstnok ikke første gangen at Pochettinos mannskap har måttet gjøre dette. I hans tid i Southampton skal han ha brukt samme metode i sesongforberedelsene i 2013.

Avisa rapporterer at alle spillerne skal ha kommet uskadet fra de brutale øvelsene, og at de virket enda skarpere etter øvelsene.

Fortalte hverandre historier

SE TV: På Youngstorget i Oslo har tusenvis samlet seg for å få med seg Champions League-finalen mellom Tottenham og Liverpool. Men hvem av trenerne har det beste utgangspunktet? Programleder Kristoffer Løkås og sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, gir deg alt du trenger å vite. Vis mer

Siden Premier League ble avsluttet tidligere i mai, har det mentale vært et viktig område for Pochettino. Seansene blir ledet av Xesco Espar, som er en del av argentinerens trenerteam.

I tillegg til de to nevnte øvelsene, har han også ledet 45 minutter lange seanser der de forteller hverandre historier. Der gikk to og to spillere sammen, og de fortalte hverandre en kjedelig historie og en spennende historie. Etter det skulle de kommentere forskjellen på kroppsspråket i de to fortellingene.

Etterpå skal de ha byttet kroppsspråk slik at de fortalte den kjedelige historien med engasjerende kroppsspråk og den spennende historien med et kjedelig kroppsspråk.

Hensikten er å forstå hvordan et engasjerende kroppsspråk kan påvirke spillerne.

- Vi har laget strategier for de mentale, psykologiske og emosjonelle områdene, og nå innser spillerne hvor viktig disse områdene er, forteller Pochettino og fortsetter:

- Hvis du skal løpe, trenger du selvfølgelig store bein, muskler og alt det der, men hvis hodet ditt sier: «Nei, jeg klarer ikke å løpe. Jeg kommer til å bli sliten.» Da kan man ikke bevege seg. Det er derfor, foran alt, at hodet ditt er viktig. Hodet ditt er mektig, og bare du kan sette grensene, forklarer argentineren.