Podieplass for Boasson Hagen da Vakoc vant solo

Nervepirrende sekunddrama i Tour of Britain.

KJEMPET OM SEIER: Edvald Boasson Hagen kjempet om seier på 2.etappe i Tour of Britain, men en talentfull tsjekker sørget for at nordmannen ikke nådde helt opp.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KJEMPET OM SEIER: Edvald Boasson Hagen kjempet om seier på 2.etappe i Tour of Britain, men en talentfull tsjekker sørget for at nordmannen ikke nådde helt opp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): Med et heroisk solobrudd ble Petr Vakoc (Etixx-QuickStep) en imponerende seiersherre på andre etappe i Tour of Britain mandag. Den tsjekkiske landeveismesteren rykket ut av et åttemannsbrudd og holdt unna for et frådende hovedfelt på de siste 20 kilometerne.

Inne på det bratte oppløpet gikk Juan José Lobato (Movistar) etter Vakoc, men spanjolen ventet for lenge og krysset målstreken på andreplass sju sekunder bak. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) satt også langt fremme i spurten og tok tredjeplass ni sekunder bak.

- Det var et veldig hardt ritt i dag og jeg er utrolig glad for denne seieren. Jeg hadde kjempegode bein i hele dag og er utrolig fornøyd med at jeg klarte å holde unna, sier Vakoc i seiersintervjuet.

- Dette er en stor seier meg, en av mine største seire. Dette var spesielt deilig siden jeg lå såpass lenge i front alene, sier 23-årignen - som også overtar ledelsen

- Vil skal definitivt prøve å forsvare ledelsen. Vi har bare seks ryttere på laget, og det er fortsatt seks etapper igjen, men vi skal gjøre vårt beste, sier Vakoc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.