SKAPER HODEBRY: Armstrong avbildet med Stages-programvert JB Hager. Podkasten kan være brudd på amerikanerens utestengelse for doping. FOTO: Twitter/@lancearmstrong
SKAPER HODEBRY: Armstrong avbildet med Stages-programvert JB Hager. Podkasten kan være brudd på amerikanerens utestengelse for doping. FOTO: Twitter/@lancearmstrong Vis mer

Lance Armstrong:

Podkast kan være brudd på Armstrongs livstidsutestengelse

Texanerens samarbeid med rittarrangør i søkelyset til antidopingbyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Med mikrofon, og ikke sykkel, er Lance Armstrong klar for å gjøre et lite comeback i sykkelsporten under Colorado Classic neste uke.

Med sin relativt nyetablerte podkast «Stages» har Armstrong planlagt i samarbeid med arrangøren å lage daglige episoder fra det fire dager lange etapperittet.

Det amerikanske antidopingbyrået USADA – som i 2012 la frem en 1000 sider lang rapport om Armstrongs karrierelange dopingbruk – er imidlertid ikke positive til det oppsiktsvekkende samarbeidet. Byrået har gjort arrangøren oppmerksom på at Armstrongs deltakelse under rittet, kan være et brudd på texanerens gjeldene livstidsutestengelse.

Armstrong startet podkasten «Stages» forrige måned, sammen med en lokal radiovert i Austin, Texas, JB Hager. Episodene som ble gitt ut i forbindelse med Tour de France, ble lastet ned over fem millioner ganger og nådde opp til topp ti listen på iTunes. Episodene ble spilt inn i USA, i Austin og Aspen, og verken Armstrong eller Hager fungerte som akkreditert media under Tour de France.

Taus Armstrong

Armstrongs fysiske tilstedeværelse og offisielle tilknytning til Colorado Classic-arrangøren er imidlertid en annen sak. Med mistanke om at samarbeidet med et UCI-sanksjonert ritt kan være i strid med lovverket til det internasjonale antidopingbyrået WADA, har USADA tatt kontakt med arrangøren.

– Ifølge WADA-koden kan ikke en utestengt person ha en offisiell rolle i et offisielt godkjent arrangement som Colorado Classic. USADA har mottatt klager om dette, og etter å ha vurdert saken gitt Colorado Classic råd om gjeldende regler, sa en USADA-talsperson til Cyclingnews.

Rittarrangøren sier til Denver Post at de vurderer innspillet fra USADA, men at en endelig beslutning om Armstrong-podkasten ikke er fattet. Lokalavisen melder også at Armstrong ikke ønsker å kommentere saken.

Arrangøren har lagt til rette for det de kaller et «mediasamarbeid» med den kontroversielle eks-rytteren der visse utgifter ved produksjonen skal bekostes.

– Vi er informert om regler som kan begrense kringkastingen av «Stages»-podkasten fra det kommende Colorado Classic. Vi ønsker veiledning og vil ta en beslutning etter ytterligere konsultasjon med USADA og podkastprodusentene, sier rittets talsperson Curtis Hubbard til Denver Post.

Fem år har gått siden Armstrong ble fratatt sine sju Tour de France-titler og ilagt en livstidsutestengelse fra sykling og alle andre olympiske idretter. Texaneneren ble også droppet av alle sine sponsorer, fjernet fra veldedighetsorganisasjonen LIVESTRONG og saksøkt for svindel av amerikanske myndigheter.

For et år siden begynte han å spille inn podkasten «Forward», der han intervjuet alt fra musikere, NFL-spillere og forfattere. Armstrongs analyser om Tour de France i «Stages» ble imidlertid en lyttersuksess og med store nedlastingstall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer