Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Podolski er bedre enn van Persie

Det mener tidligere Solbakken-assistent.

BEDRE ENN VAN PERSIE? Lukas Podolskis tidligere trener, Bård Wiggen, mener han er bedre enn Robin Van Persie. Foto: AFP Photo / Daniel Roland
BEDRE ENN VAN PERSIE? Lukas Podolskis tidligere trener, Bård Wiggen, mener han er bedre enn Robin Van Persie. Foto: AFP Photo / Daniel Roland Vis mer

(Dagbladet): - Arsenal har mistet en fantastisk spiller, men de har også fått en fantastisk spiller, sier Bård Wiggen om sin tidligere spiller Lukas Podolski.

Wiggen er nå hjelpetrener for Lillestrøm, men i fjor var han i trenerteamet til Ståle Solbakken i Köln. Der så han Podolski på treningsfeltet hver eneste dag.

 Og Wiggen er ikke i tvil om hvem som er best av Robin van Persie og Lukas Podolski.

- Skulle jeg valgt en av dem, ville jeg valgt Podolski. I slutten av april skrev tyskeren under for Arsenal.

- Klassespiller - Lukas er en klassespiller. Jeg ser på ham som en viktig del i klubbens framtid, har Arsenal-manager Arsène Wenger uttalt om sin nye spiss.

Nå skal tyskeren ta over plassen etter fjorårets Premier League-toppscorer Robin van Persie.

 I søndagens treningskampen mellom FC Köln og Arsenal satte Lukas Podolski nederlenderen i skyggen med sine to nettkjenninger for Arsenal.

- Klart vi kan vinne Premier League. Selv håper jeg på mange mål og målgivende, sier 27-åringen.

Wiggen tror Arsenal har skaffet seg en hit.
Alltid farlig - Podolski kan avgjøre kamper ut fra ingenting. Han har et fantastisk venstrebein og det er alltid farlig når han er i nærheten av mål, sier Bård Wiggen som tror tyskeren vil passe perfekt inn i kontringslaget Arsenal.

- Arsenal er veldig gode på kontringer og det er kanskje her han er best. Podolski er meget sterk og fysikken hans er undervurdert. Jeg tror han vil passe veldig godt inn i Premier League.

Wiggen karakteriserer Podolski som en hyggelig fyr som tåler press og som er meget profesjonell når det kommer til fotball. Men han legger ikke skjul på at tyskeren kan være ujevn.
- Ujevn - Podolski er glad i de store kampene, men ujevnheten hans vil alltid være der, sier Wiggen og utdyper:

SOLBAKKEN-ASSISTENT: Bård Wiggen (t.h) var assistenten til Ståle Solbakken i Köln. Foto: Erik Berglund
SOLBAKKEN-ASSISTENT: Bård Wiggen (t.h) var assistenten til Ståle Solbakken i Köln. Foto: Erik Berglund Vis mer

- Han kan være utrolig god, men plutselig være helt «off».

Podolski har på mange måter båret FC Köln på sine skuldrer. Det er en erfaring han kan ta med seg inn i Premier League.

- Han var kaptein, klubbens beste spiller og toppscorer. Det var nesten FC Podolski. Men nettopp dette trøkket rundt han i Köln tror jeg han vil dra nytte av i England, sier Wiggen.

I går ble det bekreftet at Lukas Podolski får nummer 9 på drakta, mens Jack Wilshere tar over draktnummer 10 etter Robin van Persie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media