Podolski klar for Arsenal

Köln bekrefter.

FRA BUNNLAG TIL TOPPLAG: Lukas Podolski har vært vant med å kjempe på nedre halvdel av tabellen med Köln. Neste sesong blir det en helt annen hverdag - da spiller 26-åringen for Arsenal. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen
FRA BUNNLAG TIL TOPPLAG: Lukas Podolski har vært vant med å kjempe på nedre halvdel av tabellen med Köln. Neste sesong blir det en helt annen hverdag - da spiller 26-åringen for Arsenal. Foto: REUTERS/Thomas BohlenVis mer

(Dagbladet): I månedsvis er det blitt spekulert i at Lukas Podolski vil forlate Köln til fordel for Arsenal.

I dag blir overgangen bekreftet på Kölns hjemmeside.

- Overgangen til Arsenal gir meg muligheten til å spille på internasjonalt nivå i en europeisk klubb på toppnivå. Avgjørelsen er ikke enkel, for FC Köln, byen og fansen har en spesiell plass i mitt hjerte. Sånn vil det alltid være, sier Podolski selv.

26-åringen har i en årrekke vært Kölns viktigste spiller, og bare denne sesongen har han 18 mål og seks målgivende i ligaen. Et imponerende tall i seg selv, og særlig med tanke på at Köln ligger tredje sist og til sammen har scoret 38 mål.

Overgangssummen er ikke kjent, men Podolski hadde bare ett år igjen av kontrakten.

Etter at Ståle Solbakken fikk sparken i Bundesliga-klubben, røpet han langt på vei hvor Podolski ville havne, i et intervju med den tidligere Sky Sports-duoen Andy Gray og Richard Keys.

- Jeg tror nok han kommer til å spille i samme land som dere befinner dere i nå, sa Solbakken.