FOR EN OPPTUR: Milivoje Novakovic, Lukas Pokolski og Adil Chihi feirer en av Kølns scoringer i lokalderbyseieren over Bayer Leverkusen i Bundesliga. Ståle Solbakkens gutter fikk en strålende opplevelse i nabooppgjøret.Foto: SCANPIX/EPA/FEDERICO GAMBARINI
FOR EN OPPTUR: Milivoje Novakovic, Lukas Pokolski og Adil Chihi feirer en av Kølns scoringer i lokalderbyseieren over Bayer Leverkusen i Bundesliga. Ståle Solbakkens gutter fikk en strålende opplevelse i nabooppgjøret.Foto: SCANPIX/EPA/FEDERICO GAMBARINIVis mer

Podolski og Køln herjet i derbyet mot Leverkusen

Ståle Solbakkens menn scoret fire i enorm opptur.

(Dagbladet): Bayer Leverkusen - FC Køln 1-4.

Ståle Solbakken har fått merke hvor fort ting snur i fotball etter fire måneder som sjef i FC Køln.

I ettermiddag opplevde han trolig sin beste stund i trenerstolen så langt, da guttene hans leverte en stor prestasjon borte mot Bayer Leverkusen i lokaloppgjøret i Bundesliga.

Lukas Podolski la opp til en scoring og satte to i nettet selv, i en seier som igjen gir Solbakken pusterom rundt den tøffe oppgaven i Tyskland.

Strategen Podolski
Køln scoret det første målet like før pause, da en smart Lukas Podolski-pasning fant også storspillende Milivoje Novakovic, som bredsidet ballen enkelt i mål.

De to neste tok Podolski seg av selv: Først to minutter etter pause, før han la på til 3-0 åtte minutter senere.

Simon Rolfes' redusering fikk nok Ståle Solbakkens pacemaker til å jobbe litt ekstra med 20 minutter igjen å spille, men Champions League-aktuelle Leverkusen kom aldri nærmere enn det.

I stedet la Jajalo på til 4-1, kort etter at hjemmelaget ble redusert til ti mann helt mot slutten.

Dermed fikk nordmannen en enorm opptur etter tapet for Nürnberg sist, med Kølns første borteseier i Leverkusen på 15 år.

Plukker poeng
Før lokaloppgjøret hadde Solbakken og co. plukket beskjedne fire poeng på de fem første kampene denne sesongen, og sto med 14 baklengsmål.

Nordmannen gjorde flere endringer på laget, en del av dem på grunn av skader og utestengelser, og varslet også en 4-2-3-1-formasjon.

- Jeg føler at vi har spilt fem gode omganger og fem dårlige. Noe midt imellom har det ikke vært. Mot Leverkusen gjelder det å holde hodet kaldt, sa Solbakken på forhånd.

Det gjorde altså Køln til de grader.

PÅ VEI TIL Å FINNE TONEN? Ståle Solbakken gratulerer Podolski etter en av scoringene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
PÅ VEI TIL Å FINNE TONEN? Ståle Solbakken gratulerer Podolski etter en av scoringene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer