TONEANGIVENDE: Lukas Podolski scoret begge Kölns mål i poengdelingen borte mot Stuttgart.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
TONEANGIVENDE: Lukas Podolski scoret begge Kölns mål i poengdelingen borte mot Stuttgart.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina FassbenderVis mer

Podolski reddet Köln-poeng i sluttminuttene

Solbakkens menn kjempet seg tilbake mot Stuttgart.

Ståle Solbakkens Köln så ut til å tape igjen, men stjernespiller Lukas Podolski sørget for 2-2 kort tid før slutt borte mot Stuttgart i tysk Bundesliga lørdag.

Den viktige utligningen kom etter stort Köln-press i sluttminuttene. Podolski plasserte ballen i mål da han kom alene med keeper etter flott samspill med Sebastian Freis.

Lørdagens poeng var svært kjærkomment, for det har ulmet i Köln-leieren den siste tiden etter to vonde tap for Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach. Helst burde det blitt seier for å skape ro i rekkene for Solbakken, men poenget satte i det minste strek for tapsrekken.

Defensivt viste Köln tidlige tegn på svakheter i Stuttgart. Vertene kom seg stadig enkelt rundt på kantene, og hjemmespillerne slapp for lett til i boksen. Solbakken har slitt kraftig med å sette en fast forsvarsfirer i hele høst grunnet flere skader i lagdelen.

Tross forsvarsproblemene var det likevel Köln som skulle ta ledelsen først. Etter kvarteret spilt gikk gjestenes Slawomir Peszko i bakken etter en duell med Francisco Rodríguez. Den polske midtbanespilleren falt noe lett, men Podolski satte straffen i mål.

Stuttgart fortsatte å presse bortelaget etter straffemålet, og fikk uttelling ved halvtimen spilt. På et godt slått hjørnespark av Tamás Hajnal fikk en umarkert Christian Gentner hoppe opp og stange inn 1-1.

Like etterpå hadde Mato Jajalo en stor sjanse til å sende Köln tilbake i føringen, men Sven Ulreich avverget kroatens skuddforsøk. Det var i stedet Stuttgart og Gentner som fikk ny nettkjenning ni minutter før pause. Helt umarkert fikk tyskeren både tid og rom til å skyte 2-1 i mål fra 14 meter.

I annen omgang gjorde Solbakkens utvalgte et godkjent forsøk på å komme tilbake i kampen. Det lyktes til slutt med Podolskis sene utligningsmål. Tyskeren har scoret halvparten av Kölns 22 seriemål i høst.

Det ene poenget gjorde at Köln bykset opp til en ellevteplass, men befinner seg bare tre poeng over nedrykksstreken.

Solbakken fikk lørdag gjensyn med William Kvist, som spilte hele kampen i Stuttgart-forsvaret. Dansken var en av nøkkelspillerne under nordmannens suksessperiode i FC København.

(NTB)