REDDET UAVGJORT: Lukas Podolski. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
REDDET UAVGJORT: Lukas Podolski. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLANDVis mer

Podolski reddet verdensmesterne fra sjokktap

Mot Australia.

• Tyskland - Australia 2-2

(Dagbladet): Tyskland forbereder seg i disse dager til EM-kvalifiseringskamp mot Georgia på søndag.

I kveld møtte de Australia til treningskamp. Det ble ingen enkel oppgave for den regjerende verdensmesteren, selv med stjerner som Mesut Özil, Marco Reus og Mario Götze på banen.

Det gikk et kvarter før de tyske verdensmesterne fant nettet. Da ble det annullert da målscoreren var i offside. Bare minuttet senere kunne Marco Reus sende Tyskland i føringen. Etter et flott raid kunne Sami Khedira legge ballen inn foran mål, og Dortmund-spiller Reus kunne skli ballen i mål.

Fem minutter før pause kom utlikningen ved James Troisi. Umiddelbart etter pause tok så de gulkledde ledelsen etter et perlefrispark tatt av Mile Jedinak.

Da gjorde Tyskland grep. Et kvarter før slutt satte landslagssjef Joachim Löw på Lukas Podolski. Effekten var umiddelbar. Inter-spissen kunne sørge for at lagene sto likt.

2-2 ble også sluttresultatet.

Kampen startet med ett minutts stillhet av respekt for de omkomne etter den tragiske flystyrten i Alpene.

Da holdt forsvarsspilleren Benedikt Höwedes opp en plakat med teksten «Haltern trauert» - Haltern sørger. Höwedes er født og oppvokst i byen, og det var derfra 16 skoleelever som omkom i flyulykka gikk på skole.