Podolskis drømmetreff sendte Arsenal videre

Slår følge med Schalke til cupspillet.

Schalke og Arsenal tok seg til mesterligaens cupspill med hver sin hjemmeseier i dag.

Olympiakos så lenge ut til å skulle kare til seg et poeng i Tyskland, og da ville spenningen levd til siste runde. Christian Fuchs knuste det håpet med sitt vinnermål for Schalke i det 77. minutt.

Schalke hadde sløst bort sjanse etter sjanse da østerrikeren bestemte seg for å prøve et skudd fra langt hold. Fra 35 meter føk ballen inn i hjørnet.

- Laget viste stor moral i dag. Vi hadde mange sjanser, og jeg er overlykkelig over at mitt skudd gikk inn, sa Fuchs.

Dermed ble det jubel både i Gelsenkirchen og i London. Jack Wilshere og Lukas Podolski scoret målene da Arsenal gjorde sin del av jobben med 2-0-seier over Montpellier.

Etterlengtet I det 49. minutt scoret Wilshere sitt første mål etter etter ankelbruddet som satte ham utenfor i 14 måneder. Thomas Vermaelen la inn foran mål. Der nikket Olivier Giroud ned til Wilshere, som scoret fra kort hold.

725 dager etter at han scoret sitt forrige mål kunne Wilshere heve armene igjen.

Podolski doblet ledelsen etter en drøy time, og igjen var tidligere Montpellier-spiller Giroud involvert. Tyskeren spilte vegg med franskmannen og scoret med et praktfullt volleyskudd.

Så lenge det var uavgjort i Tyskland var Arsenal gruppeleder, men hadde samtidig Olympiakos bare tre poeng bak seg. Da kunne laget fått en svett kveld i Hellas i siste runde.

Arsenal ville da vært nødt til å unngå tomålstap i bortekampen mot Olympiakos for å være trygg på avansement. Fuchs-scoringen i Gelsenkirchen endret det. Schalke og Arsenal er henholdsvis fem og fire poeng foran Olympiakos.

Suksess Arsenal slår dermed følge med Manchester United til cupspillet som Englands trolig to eneste representanter i åttedelsfinalen. Manchester City ble utslått onsdag, mens Chelseas håp henger i en sytråd etter stortapet tirsdag.

Det er 13. sesong på rad at Arsène Wengers lag tar seg til cupspillet i mesterligaen.

For tysk Bundesliga har mesterligahøsten vært en stor suksess. For annen gang i turneringens historie, og første gang på åtte år, er tre tyske lag videre fra gruppespillet. Bayern München tok seg videre tirsdag, mens Borussia Dortmund gjorde som Schalke og sikret avansementet onsdag.

(NTB)