Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Poeng i 69 renn på rad

Roar Ljøkelsøy er verdens mest stabile skihopper. I 69 verdenscuprenn på rad har han vært i finaleomgangen og tatt poeng

Siste gang han bommet, var i Holmenkollen for snart tre år siden. Siden den gangen har han tatt ni seirer, vært på pallen 18 ganger og hatt 48 plasseringer blant de 10 beste.

-  Tenker bare framover

-  Det er jo en bra statistikk, selv om jeg ikke går rundt og tenker på hva jeg har prestert. Det eneste som betyr noe, er det som skal skje framover. Den solide plattformen gjør at jeg tåler noen små misser, og enda kommer høyt opp på lista, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

I går skjønte han fort at det ikke ble noen reprise på lørdagens delte førsteplass.

-  Allerede etter førsteomgangen forsto jeg at Malysz ville vinne suverent. Selv hoppet jeg også bra, men langt fra godt nok til å ta opp kampen om seieren. Fortsatt jakter jeg på basisen i hoppingen. Når den sitter, kommer ekstremhoppene av seg selv. Jeg er i bedre form nå enn tidligere i vinter, men ennå ikke på samme nivå som da jeg vant skiflygings-VM og Kollen sist vinter, sier Ljøkelsøy.

-  Hat trick

Selv husker han ikke sist han bommet ordentlig i en konkurranse.

-  På slutten av 2001/2002-sesongen var jeg nok i ganske dårlig form. Ellers hadde jeg vel vært blant de 50 som fikk hoppe i Kollen. Nå tenker jeg mest på Sapporo kommende helg, hvor jeg reiser sammen med Lars Bystøl, Henning Stensrud og Morten Solem, sier Ljøkelsøy.

Han har stort sett bare gode minner fra verdenscuprenn i Japan.

-  Jeg har to seirer på rad der borte, og vil gjerne gjøre hat trick. Håpet er å kunne ta det siste, avgjørende steget før VM. Jeg greide ikke Malysz i går, men ser ikke bort fra at jeg kan klare det i Oberstdorf, sier Ljøkelsøy.

Landslagstrener Geir Ole Berdahl følger hoppkongen fra Orkdal på den daglige treningen, og er rimelig trygg på at vi får se flere ekstremhopp fra den kanten fra nå og ut sesongen.

Samling på Lillehammer

-  Sist Roar fikk til et kanonhopp i konkurranse, var i finaleomgangen i Oberstdorf 29. desember. Da tro han til med 140 meter, og hoppet seg opp fra 18. til andreplass. Bare han slipper seg løs, er jeg sikker på at ekstremhoppene kommer igjen, sier Berdahl til Dagbladet.

 VM-kandidatene som ikke skal til Sapporo, samles på Lillehammer kommende helg. Det vil si Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Daniel Forfang og Tommy Ingebrigtsen.

GODKJENT IGJEN: Lørdag vant Roar Ljøkelsøy i Zakopane, i går måte han nøye seg med en godkjent tredjeplass. - Allerede etter førsteomgangen forsto jeg at Malysz ville vinne suverent, sier Ljøkelsøy.