Poengdeling for Riises Roma

-Godt å være i gang.

(Dagbladet.no): • Roma - Napoli 1-1 (1-0)

Etter at seriefavoritt Inter ikke maktet å få med seg tre poeng fra sin serieåpning mot Sampdoria lørdag kveld, hadde Roma muligheten til å tilrive seg et ørlite, men tidlig initiativ i jakten på Serie A-tittelen.

Med John Arne Riise i startoppstillingen begynte det også bra for det italienske hovedstadslaget, selv uten kaptein og hærfører Francesco Totti.

Aquilani-perle

Etter 29 minutter prikket Daniele De Rossi inn brystkassa til lagkamerat Alberto Aquilani på et smart løp inn i boksen med en utsøkt kipp.

Aquilani hadde mer på lager og fikk sendt i vei en uttagbar avslutning i langhjørnet på volley.

Da Napolis forsvarsspiller Fabio Santacroce fikk sitt andre gule kort bare ni minutter ut i andre omgang, skulle man tro det så enda lysere ut for «Giallorossi», men i stedet var det gjestene fra sør-Italia som fikk en vitamininnsprøytning.

Hamsik-utligning

Bare minuttet etter utvisningen, slo nemlig Napoli tilbake ved slovaken Marek Hamsik. Et hjørnespark ble slått utoverskrudd inn fra høyre og stusset videre mot mål.

KLARTE SEG BRUKBART: John Arne Riise gjorde seg på ingen måte bort i Roma-debuten hvor han spilte 72 minutter. Her forsøker han sammen med lagkameraten Marco Cassetti å fravriste Napolis Ezequiel Lavezzi ballen. Foto: AP/Scanpix
KLARTE SEG BRUKBART: John Arne Riise gjorde seg på ingen måte bort i Roma-debuten hvor han spilte 72 minutter. Her forsøker han sammen med lagkameraten Marco Cassetti å fravriste Napolis Ezequiel Lavezzi ballen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Ingen Roma-spillere hadde åpenbart fått med seg Hamsiks lure løp inn mot første stolpe, og Napoli-spissen fikk uforstyrret heade ballen mot mål.

I stedet traff han tverrliggeren, men returen falt beleilig nok ned i beina på ham, og Hamsik saksesparket inn utligningen.

Fornøyd med egen innsats

Flere mål skulle det ikke bli på et glissent Stadio Olimpico i en kamp hvor John Arne Riise spilte 72 minutter før han ble erstattet av Max Tonetto. 

- Det er godt å være i gang med sesongen, men vi er ikke fornøyd med bare ett poeng, sa John Arne Riise til NTB.

Venstrebacken var likevel tilfreds med egen innsats i sitt første møte med Serie A.

- Det var varmt i dag, og tempoet i kampen var litt preget av det. Jeg er fornøyd med egen innsats og føler samspillet med de andre i den bakre fireren fungerer bedre og bedre, sa Riise.

Den tidligere Liverpool-spilleren  understreker at han kommer til å trenge litt tid på seg før han er dus med fotballen i sitt nye hjemland.

- Jeg bruker sikkert litt tid til å bli vant med spillet her nede, som er litt annerledes enn i England. Men jeg er som sagt fornøyd med den første kampen, avslutter Riise til NTB.

Poengdeling for Riises Roma
KAMPENS PRESTASJON: Alberto Aquilani stod for et glimrende løp, et glimrende mottak og en glimrende avslutning da han sendte Roma i føring mot Napoli, men gjestene fra sør-Italia skulle slå tilbake ved Marik Hamsik.