Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Poengdeling på ruglete grunn

Eggen: - Utrolig vanskelig å spille fin fotball utpå her.

(Dagbladet.no): Start-FFK 0-0

Gressmatta må ta store deler av skylda for at både FFK og Start dro hjem med et poeng hver.

Vårløsningen må ha kommet overraskende for banemesteren på Kristiansand Stadion, for begge Eliteserielagene virker utilpasse og usikre på den ruglete banen. Og det ga seg utslag i spillet, særlig framover på banen. Det hjalp heller ikke for hardtarbeidende Start-spiller at Eliteseriens største estlender også hadde dagen.

- Utrolig vanskelig å spille fin fotball utpå her. Det er ingen unnskyldning, men det kan være en forklaring på at det er en relativt sjansefattig kamp, sa FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til fvn.no rett etter kampen

Mange halvsjanser

På Kristiansand Stadion skortet det ikke på sjanser, men det ble stort sett stang ut. Selv om Start nok har mest anledning til å være misfornøyd med ett poeng, kunne de fort ha gått hjem uten, for FFK var langtfra ufarlige når de kom framover.

Som etter 33 minutter, når Brian West parkerer Lars Martin Engedal på Starts venstreside. Amerikaneren styrter mot mål, men klarer ikke å holde ballen nede i avslutningsøyeblikket.

I stedet var det Start som virkelig skulle avgjort denne kampen. Sørlendingene hadde stort sett alt av spillet på midtbanen, og kom ofte, og villig på styrtløp.

HARD BATALJE: FFKs Hans Erik Ramberg i kamp med Fredrik Strømstad og Geir Ludvig Fevang. Foto: Scanpix
HARD BATALJE: FFKs Hans Erik Ramberg i kamp med Fredrik Strømstad og Geir Ludvig Fevang. Foto: Scanpix Vis mer

Start-trener Tom Nordlie var ikke spesielt imponert over spillerne sine etter første omgang.

- Det er to ting jeg ikke godtar som trener: 1. Illojalitet mot vårt taktiske system og dårlig innsats. I 1. omgang var begge disse tingene totalt fraværende hos spillerne, sa Tom Nordlie til fvn.no.

- Vi taper to poeng på en svært svak 1. omgang. Etter pause våkner vi og skaper nok sjanser til å vinne. Dessverre har vi ikke marginene på vår side, sa Nordlie.

Piiroja ryddet opp

FFK-keeper Rami Shaaban ble ikke stilt på de helt store prøvene. Dersom innleggene og skuddene ikke ble skjemt av ruglete underlag, sørget en storvokst og rutinert estlender for å rydde opp. Mot kvikke og kreative sørlendinger hadde estlenderen Raio Piiroja virkelig dagen.

Gang på gang fikk han muligheten til å bevise seg, og gang på gang beviste han hvorfor han har hatt tilhold i Norges øverste divisjon de siste årene.

Men Start kom nære. Etter 59 minutter ble Fredrik Strømstad tatt stygt på sekstenmeterstreken, rett ut fra keeper Shaabans mål. Marius Johnsen fikk prøve skuddfoten, og den lekkert skrudde ballen gikk rett i tverrliggeren. Bare nesten, som i resten av kampen.

Og dermed ble det første kamp på 24 forsøk der FFK faktisk klarte å holde nullen.


Stang ut

Selv om Start presset på i sluttminuttene av andreomgangen ville det seg ikke. Enten motstanderen var en gresstue eller en storvokst estlender ble det stang ut for sørlendingene.

Etter tre tillagte minutter sa dommer Tom Henning Øvrebø seg fornøyd, og det ble 0-0 og poengdeling på Kristiansand Stadion.

Det er det først og fremst FFK-trener Knut Torbjørn Eggen som skal være fornøyd med.

- Jeg synes det er sterkt av oss å klare uavgjort på bortebane mot et av Norges beste lag, sa trener Eggen til fvn.no.

Eggen roste deretter sin trenerkollega for byttene, og det offensive presset mot slutten kampen.

- Det var friskt gjort at Tom å gamble på den måten, men jeg synes likevel at poengdeling var et rettferdig resultat i kveld, sa Eggen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling