Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Poengdelingen som kan lette presset på Rodgers

Tap mot byrivalen ville vært tungt å fordøye.

TOK LEDELSEN: Liverpool's Danny Ings sendte gjestene i ledelsen i Merseyside-derbyet, men Romelu Lukaku utlignet like etter, slik at det 225. byderbyet mellom lagene endte med poengdeling. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
TOK LEDELSEN: Liverpool's Danny Ings sendte gjestene i ledelsen i Merseyside-derbyet, men Romelu Lukaku utlignet like etter, slik at det 225. byderbyet mellom lagene endte med poengdeling. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix Vis mer

Everton - Liverpool 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Fem av de siste seks Merseysidederbyene har endt med poengdeling, så det var ingen stor overraskelse at også det 225. byderbyet i Liverpool skulle ende med uavgjort.

Som vanlig var det derimot både intenst og hett på veien til poengdelingen:

Gigantsjanser Liverpool gikk offensivt til verks på naborivalens grunn, men etter å ha ridd av et lite Liverpool-press i åpningen, så var det Everton som satte fyr på oppgjøret med to gigantsjanser.

• Først kunne Steven Naismith nikket de blå i ledelsen da han stupte fram på et frispark, men Liverpool-keeper Simon Mignolet varter opp med en fantastisk reaksjonsredning.

• Deretter var det James McCarthy sin tur til å få Liverpool-keeper Simon Mignolet ut i full strekk med en kanon fra hjørnet av 16-meteren.

Helt i første derby Men der Everton ikke fikk uttelling på sine enorme sjanser, så takket og bukket Liverpools Danny Ings for at han fikk stå totalt umarkert etter en corner fire minutter før slutt.

Fra to meters hold fikk han en enkel oppgave mot Everton-keeper Tim Howard.

Han har neppe scoret et enklere mål, men heller ikke et mer betydningsfullt. I sitt aller første Merseyside-derby skrev Danny Ings seg inn i dette derbyets rike historie.

Men Everton slo raskt tilbake. Og igjen var det Romelu Lukaku som gjorde det for Everton:

Liverpool fikk ikke klarert et innlegg fra Gerard Deulofeu, og med ballen i beina var Lukaku treffsikker med venstrefoten.

Tre av 32 Vertene har ikke hatt noen god statistikk mot sine røde byrivaler. Vi må tilbake til 2010 for å finne siste Everon-seier mot Liverpool, og faktisk har den blå klubben i Liverpool nå bare gått seirende ut av tre av de siste 32 byderbyene mot byens røde klubb.

Med poengdelingen i dag har Everton ikke slått Liverpool på ti kamper.

1-1: Romelu Lukaku utligner til 1-1, etter at Liverpool ikke klarer å klarere et innlegg. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
1-1: Romelu Lukaku utligner til 1-1, etter at Liverpool ikke klarer å klarere et innlegg. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Siden 1984 har de ikke gått ti kamper uten seier. Før det gikk de 11 på rad uten seier. Det er en «rekord» de nå nærmer seg med stormskritt...

Stilte uten en scouser Og Liverpool da?

For første gang siden FA cup-finalen i 1986 stilte Liverpool i et Merseyside-derby uten en eneste opprinnelig scouser i startoppstillingen.

Men Brendan Rodgers spilte uansett med hjertet utenpå drakta.

Liverpool har bare tapt en av de åtte siste kampene på Goodison Park, og et tap mot byrivalen ville vært noe av det verste han kunne opplevd nå, i den pressede situasjonen han er i nå.

Sånn sett er Liverpool-manageren ganske sikkert fornøyd med poengdeling - selv om han mest av alt hadde trengt tre poeng.

• Merseyside-derbyet er oppgjøret som har sett flest røde kort i Premier League-historien - fire mer enn noen andre. Det ble ingen i dag, men dommer Martin Atkinson hadde likevel nok å hengre fingrene i, og delte ut seks gule kort.

PRESSET: Liverpool-manager Brendan Rodgers er en presset mann etter den middels Premier League-starten for Liverpool. Poengdeling borte mot Everton i byderbyet kan være resultatet han trenger for å lette litt på presset. Foto: Lee Smith / Action Images / Reuters / NTB Scanpix
PRESSET: Liverpool-manager Brendan Rodgers er en presset mann etter den middels Premier League-starten for Liverpool. Poengdeling borte mot Everton i byderbyet kan være resultatet han trenger for å lette litt på presset. Foto: Lee Smith / Action Images / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media