Poengene satt langt inne for Vålerenga

- Vi ble tatt litt på senga, sier Shampo.

Poengene satt langt inne, men to sene mål ordnet tre nye bortepoeng for Vålerenga mot Stjernen.

Oslolaget innledet sesongen med en knepen seier over Rosenborg i Trondheim søndag. Torsdag fulgte Espen «Shampo» Knutsens mannskap opp med å snu borteoppgjøret mot hardt kjempende Stjernen i Fredrikstad. To mål i kampens siste spilleminutt sikret 6-4-triumf til Vålerenga.

- Stjernen var klart best i første periode og vi ble tatt litt på senga. Vi gjorde det brukbart i de to siste periodene, men ikke noe mer, oppsummerer Vålerenga-trener Knutsen til NTB.

- Stjernen var mye heitere enn oss og taklet fra alle vinkler og posisjoner. Vi var ikke helt der vi skule være fra start, la «Shampo» til.

Tomt Stjernen-bur Avgjørelsen falt da Fredrik Csisar scoret først sitt annet mål for kvelden til 5-4, før Cato Cocozza fjernet alt håp for hjemmelaget med å sette pucken i tomt mål et halvt minutt før sluttsignalet.

Vertene lå lenge best an i starten av kampen. Selv om VIFs Mats Roselli Olsen ordnet ledelse til bortelaget i overtallsspill, ledet Stjernen både 2-1 og 3-2 i løpet av midtperioden. To mål av Henrik Blomquist og en nettkjenning fra Phil Mangan.

Brede Frettem Csiszar utlignet til 3-3 midtveis i siste periode, før Jesper Hoel ordnet VIFs fjerde under et minutt senere. Stjernen og Michael Stenersen ville likevel ikke gi seg og utlignet med kun to og et halvt minutt igjen av tredje periode.

Men da Vålerenga satte inn et ekstra gir måtte vertene til slutt gi tapt.

Godkjent til nykommerne - Vi scoret fine mål og jeg vil ikke si at vi var spesielt heldige. De nye spillerne våre leverte helt klart godkjent. Dette var ikke noen enkel bortematch, påpekte «Shampo».

Alle de tre canadiske nykommerne i VIF, Justin Donati og brødrene Logan og Shay Stephenson, bidro med assist i løpet av kampen.

Vålerenga topper eliteserien sammen med Stavanger. Lagene har seks poeng etter to runder. Siddisene sendte Frisk Asker hjem fra oljebyen med 1-8-tap i bagasjen torsdag. Lillehammer vant nesten like overbevisende med 7-1 hjemme mot Manglerud Star i torsdagens tredje eliteseriekamp.

(NTB)