P(o)engene triller inn

Fredrikstad er allerede sikret et kjempeoverskudd, poengene triller inn og supporterne går bananas.

Seks runder før slutt er 100-årsjubilanten formlaget i tippeligaen. Søndag valfarter et par tusen FFK-fans til Nadderud.

-  Det svinger utrolig bra for tida. FFK Sport ASA har en omsetning på 35 millioner kroner, og får et overskudd på 1,8 millioner. Vi har god kontroll på økonomien, og omsetter og tjener det dobbelte av hva vi ville gjort som 1. divisjonslag, sier Frode Kværneng, styreleder i FFK Sport ASA.

130 FFK-effekter

Også supporterbutikken går så det suser, og ligger an til en årsomsetning på 2,5 millioner kroner.

-  I 1. divisjon i fjor omsatte vi for en million. I år har det tatt skikkelig av. Nå selger vi 130 forskjellige FFK-effekter, alt fra drakter, skjerf, capser og jakker til underbukser med FFK-vimpler, tåteflasker og lommelerker, sier Geir Nilsen, daglig leder av supporterbutikken «Aristokraten».

Sydde 700 flagg

Foran 2-1 kampen mot Ham-Kam sist søndag sydde gutta i «Plankehaugen» 700 flagg på dugnad. Da lagene kom på banen, minnet det nesten om Karl Johan 17. mai.

-  Aldri har så mange menn sydd på én gang i Fredrikstad. Flaggene ble spredd over hele den nye tribunen, sier Lars Thoresen, leder av supporterklubben.

-  Den tolvte spilleren

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen kaller FFK-fansen for «lagets tolvte spiller».

-  Vi har vært veldig godt fornøyd med omgivelsene våre i hele år, både den vanlige publikummer og supporterklubben. Da vi sleit som mest i vårsesongen, kunne nok fansen være et ekstra press. Nå er de den tolvte spilleren vår, sier Eggen.

Foran VIF og RBK

Med fire seirer og ett tap på de fem siste kampene, er FFK formlaget i tippeligaen. Mens FFK har tatt 12 av 15 mulige poeng siden 1. august, har Vålerenga tatt 11, RBK 10, Glimt og Lyn ni, Tromsø åtte, Brann og Odd sju, Viking seks, Ham-Kam fem, Stabæk fire, Molde tre, Lillestrøm to og Sogndal bare ett poeng.

JUBELHØST? Håkon Söderstjerna og Roger Risholt har hatt mye å juble for de siste ukene. Fredrikstad er formlaget, økonomisk går det så det susrer, og kanskje holder det til fornyet kontrakt.