Poengløs Shampo tapte

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-New York Rangers 3-4. Espen Knutsen ble utvist for ulovlig bue på kølla da Columbus tapte hjemme i Nationwide Arena i natt.

NHL-reglene tillater ikke mer enn 1,27 centimeters bue på køllebladet. Og da Rangers-spillerne klagde på Shampos kølle var det ikke tvil. Espens is-instrument hadde omtrent dobbelt så dyp kurve.

Dermed ble kølla beslaglagt og sendt til NHL-hovedkontoret i New York, og Shampo ble ilagt en bot på 1800 kroner.

Episoden inntraff ett minutt ut i tredje periode. Og det virket som om New York bare ventet på det rette øyeblikket til å få Espen utvist. For tominutteren gjorde at lagene spilte tre mot tre, i stedet for overtallsspill fire mot tre for Columbus.

Slagskudd

Shampo kom flyvende ut av utvisningsboksen og utliknet nesten til 3-3 da han skøytet fra Rangers-forsvaret. Men en fantomredning av Mike Richter stoppet Espen. Ti minutter seinere la Rangers på til 4-2 etter en kjempetabbe av Columbus-kaptein Lyle Odelein.

Og da ble det vanskelig for blåjakkene å ta poeng.

Til tross for at Shampo fyrte av et slagskudd tolv sekunder før slutt som nesten sendte kampen til sudden death. - Det var et tøft tap for oss for vi spilte veldig bra, sier Columbus-trener Dave King til AP.

God keeper

Espen kunne scoret allerede etter åtte minutter av åpningsperioden. Da fikk nordmannen bråsnu og skyte på åpent mål fra spiss vinkel. Men pucken sklei parallellt med målstreken og ut av faresonen. Og mot slutten av første periode la Shampo en fantastisk pasning som sendte Robert Kron alene med keeper. Men tsjekkeren klarte ikke å overliste en veldig god Richter i Rangers-buret.

Uten assist

Espen Knutsen var på isen ved begge Columbus' overtallsmål. Og som vanlig var Vålerenga-gutten kreativ i playmaker-rollen. Ved 4-3-målet var han med på å spille fram Deron Quint som via Steve Heinze knallet inn 3-4-scoringa fra blålinja.

Uten å få assist.

  • Alex Selivanov, Kevyn Adams og Steve Heinze scoret blåjakkenes mål.
  • Shampo spilte 17,27 minutter og fikk -1 i +/- statistikken.
  • Neste Columbus-kamp: Toronto borte på onsdag.