Poengtap for LSK Kvinner skapte spenning i Toppserien

Det skiller to poeng mellom LSK Kvinner og Avaldsnes før den avsluttende serierunden.

KLARTE IKKE Å AVGJØRE: LSK Kvinner og Lene Mykjåland kunne sikret sitt tredje strake seriegull, men måtte gå av banen med 2-2 borte mot Stabæk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLARTE IKKE Å AVGJØRE: LSK Kvinner og Lene Mykjåland kunne sikret sitt tredje strake seriegull, men måtte gå av banen med 2-2 borte mot Stabæk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

LSK Kvinner kunne sikret sitt tredje strake seriegull, men måtte gå av banen med 2-2 borte mot Stabæk. Det betyr at det fortsatt er spenning i toppen av eliteserien for kvinner.

For mens LSK Kvinner kun tok ett poeng, tok annenplasserte Avaldsnes alle tre i bortemøtet med Sandviken. Det gjør at det skiller to poeng mellom de to lagene i favør LSK Kvinner før den avsluttende serierunden.

- Det var en tett og jevn kamp. Vi skapte mest og var totalt det beste laget når man legger til grunn kvaliteten i det vi gjorde med ball, sa LSK-trener Monica Knudsen til NRK like etter kampslutt.

Lene Mykjåland, gultrøyenes første målscorer, ga honnør til Stabæk.

- Vi føler at vi ikke gjorde en god kamp, men det er jo også Stabæks fortjeneste. De var veldig tøffe i duellene og i presset, fortalte hun.

Mykjåland utnyttet Rønning-feil

Gjestene fra Romerike tok ledelsen etter 26 minutter da Mykjåland utnyttet en feilpasning fra Stabæks Trine Rønning. Mykjåland avanserte med ballen før hun satte den kontant i nettet til 1-0.

Victoria Ludvigsen utlignet for Stabæk like før pause da hun helt umarkert fikk ballen etter en corner.

Etter pause kom Isabell Herlovsen inn for LSK, men hun måtte se Trine Rønning gjøre opp for seg da Stabæk-veteranen skrudde inn et frispark til 2-1 etter 59 minutter.

Herlovsen på 28 mål

Kun sju minutter senere var imidlertid Herlovsen på plass. Spissen dukket opp på bakre stolpe og bredsiden ballen i mål til 2-2. Det var Herlovsens 28. mål på kun 20 kamper i eliteserien for kvinner. Det gjør henne til suveren toppscorer.

Herlovsen og hennes lagvenninner presset på for den avgjørende 3-2-scoringen, men klarte aldri å overliste Stabæk-keeper Ingrid Hjelmeseth en tredje gang. LSK Kvinner har aldri vunnet på Nadderud.

Dermed er spenningen i toppen opprettholdt før den siste serierunden.

Avaldsnes gjorde jobben

Tabelltoer Avaldsnes gjorde jobben borte mot Sandviken. Elise Thorsnes ble matchvinner med sin scoring etter 49 minutter da hun, muligens i offside, spilte vegg med Hanna Dahl og satte ballen i mål.

Avaldsnes møter Stabæk hjemme i den avsluttende serierunden og er avhengig av seier for å ta seriegullet. LSK Kvinner møter Sandviken og har avgjørelsen i egne hender.

(NTB)